Kolibri sikerek Szolnokon

November utolsó hétvégéjén, Szolnokon a Tisza Kupa táncversenyen vettek részt a jászberényi Kolibri SE versenyzői, ahonnan éremgyűjteménnyel érkeztek haza.

Kollár Anita tanítványai a megyeszékhely rendezvényén a látványtánc kategóriában léptek színpadra, ahol minden produkciót minősítették. Itt nem a helyezéseken volt a hangsúly, a zsűri minden fellépőt pontozott – ami lehetett egyéni vagy csapat –, és a végén olyan minősítést kaptak, amelynek pontszáma az arany-, ezüst- vagy éppen a bronzfokozatot érte el. Azaz ha több versenyző is a legmagasabb szintnek megfelelően táncolt, akkor mindannyian – ez esetben – aranyminősítést kapott. Ezen kívül különdíjakban is részesültek a versenyzők, illetve egy-egy csapat.

A Kolibri SE táncosainak eredményei a látványtánc versenyszámban:
Carmina Burana (zenére előadott) produkcióra aranyminősítést kapott csapatuk, valamint kategóriagyőztesek lettek és különdíjat is átvehettek.

A Jingle Bells-re előadott legjobb produkció is az övék lett, azaz aranyminősítés, a legjobb koreográfia és a legjobb csapatnak járó díjat vehették át.
Aranyminősítést kapott egyéni számban: Kenyó Anna, Szatmári Bianka Virág és Juhász Nóra, aki kategória legjobbja is lett egyben. Duóban Borics Olga – Kenyó Anna és Szabó Vivien – Szatmári Bianka, az utóbbi páros szintén kategóriagyőztes is lett.

Ezüst minősítést kapott egyéni számban: Szabó Vivien, Yosef Hanna, Nemes Vivien, Birgés Anna Dorka, Oroszi Hanna és Pető Nadin, valamint a Yosef Hanna – Juhász Nóra és a Szabó Vivien – Pető Nadin duó, akik kategóriagyőztesek is lettek. Továbbá a Szatmári Bianka Virág – Nemes Vivien – Pető Nadin trió.
Bronz minősítést vehettek át, egyéniben: Lencse Nóra és Smidt Szofi, valamint a Kardos Tímea – Tóth Florina duó és Oroszi Hanna – Juhász Nóra – Smidt Szofi trió is.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?