Játékok minden mennyiségben

A Mikulás játékgyára elevenedett meg a Déryné Rendezvényház nagytermében december 8-án, vasárnap, hiszen már hatodik alkalommal merülhettek el a fiatalok és az őket kísérő örökifjú felnőttek a Játékos Nap színes-mozgalmas kavalkádjában.

Játékból idén sem volt hiány, az egyre többeket vonzó, színvonalas eseményt a Jászkerület Nonprofit Kft. szervezője, Kocza Anita valósítja meg évről-évre. A programon megtalálta méltó bűvölőit a Rubik kocka, ámulatba ejtett a bűvész mutatványsorozata, vagy épp a virtuális valóság, a mai kor fiataljait pedig a Super Mario.

A Logischool jóvoltából programozóvá is avanzsálhattunk sőt, a padlón mászkáló robotállatokon élesben próbálhattuk ki a tanultakat, vagy leülhettünk a társasjátékosok mellé vetélkedni, esetleg Hegedűs Kristóf tehetséges makettező lélegzetelállító 3D alkotásaiban gyönyörködhettünk.

Természetesen idén is a kiállítók között volt a polidimenzionális mezőket életre hívó Saxon-Szász János, aki magával hozta absztrakt, geometrikus játékait. Ugyanígy hódított a Lego és a Duplo, a szokásos konzolos játékok, a playstation, az xbox, a fiúk főként ezek körül a szórakozások körül csoportosultak, de az előző generáció képcsöves tévén futó programjai is legalább ekkora népszerűségnek örvendtek.

Újdonságnak számított a már említett makett bemutató, Hegedűs Kristóf a Terplán Zénó szakképző iskola diákja hét éve foglalkozik az épített univerzum miniatűr leképezésével. Lapunknak elárulta, már gyermekkora óta szenvedélye ez a kreatív foglalatosság, első makettjét még karácsonyi ajándékként kapta, azóta pedig már a világ leghíresebb épületegyütteseinek, hídjainak, hajóinak alkotta meg piciny mását.

Ezúttal nyolcvan precízen kivitelezett modellel érkezett a Kutatók Éjszakája eseményeken már visszatérő vendégként szereplő alkotó, így többek között az Empire State Building, a New-Yorki Szabadság szobor, az 1492-es Santa Maria vagy az Eiffel torony fölé hajolva érezhettük óriás felfedezőnek magunkat. A népszerű rendezvényre most is rengetegen ellátogattak, egészen késő délutánig tömve voltak a leterített szőnyegek, melyek sok-sok titkos, Jézuskának címzett játékkívánságnak lehettek tanúi a hétvégén.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?