Adventi énekszó

A Székely Mihály Kórus Adventi hangversenyre invitálta a zenekedvelő közönséget szombaton délután négy órára a Szentkúti templom falai közé. A műsor vendégelőadója a Cantate Nobis Énekegyüttes volt.

Advent az örömteli várakozás időszaka, a katolikus egyház legmeghittebb családi ünnepe. Ilyenkor sorra meggyulladnak az adventi koszorú gyertyái, és a szívekben melegebben fénylik a szeretet lángja. Ezt a fényt táplálja az adventi énekszó, amelyet ezúttal Resch Tamás atya ajánlott figyelembe. „Ezen a különleges délutánon talán kicsit megkóstolhatjuk a mennyországot. II. János Pál pápa mondta annak idején, hogy a mennyekben természetesen magyarul beszélünk majd, mert egy örökkévalóság kell, hogy megtanuljuk ezt a nyelvet. Magyarul beszélünk majd, de énekelve, hiszen duplán imádkozik, aki énekel” – hangsúlyozta Tamás atya köszöntő szavaiban, majd a programhoz kellemes feltöltődést kívánt.

A műsor nyitányaként a két kórus együtt énekelt Vlaszati Erika karnagy vezényletével, ezt követően a Cantate Nobis Énekegyüttes töltötte meg dalokkal az első részt. A kórust Thormanné Husznay Mária dirigálta, zongorán Csóka Károlyné, ütős hangszeren Rékasi Krisztina kísért. A repertoárban hazai és külföldi zeneszerzők művei csendültek fel.

A második részt Sárközi Margaréta előadásában Ady Endre karácsonyi Rege című verse vezette fel. A Székely Mihály Kórus karácsonyi dalokkal és a katolikus mise zenei anyagával örvendeztette meg a közönséget. Szólót énekelt Székelyi Géza és Farkas Sándor, zongorán Farkasné Szőke Tünde kísért, a kórust Vlaszati Erika vezényelte.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?