Küzdelmes vereség

Annak ellenére, hogy a Vasas Óbuda három vesztes (két BL és egy bajnoki) mérkőzéssel a háta mögött fogadta Jászberény röplabdacsapatát a női Extra Ligában, mindenképpen a tavalyi bajnok számított a mérkőzés esélyesének.

A Magyar Kupában a Balatonfüred ellen aratott győzelem után kissé nagyobb önbizalommal léptek pályára lányaink a Vasas Folyondár utcai otthonában. Bátran is kezdtek, ám 4-4 után négy ponttal megléptek a kék-fehérek. Ez még nem lett volna nagyobb baj, de amikor már 14-5 állt az eredményjelzőn, látszott, hogy odalesz az első játszma. Így is lett 25-9 lett a vége.
A térfélcsere után már szorosabban alakult a játszma, és 7-6-ra Tóth Eszterék vezettek. 15-nél azonban utolérte őket a Vasas. Ezt követően azán Ekaterina Silchenkova háromszor is parádés leütéssel hívta fel magára a figyelmet. 23-23-nál azonban ismét egyenlő volt az állás, majd sokáig nem tudott egyik fél sem legalább két pont előnyt szerezni, így majd csak 29-31-nél ért véget, ami 1-1-es állást jelentett.

A harmadik játszma elején sem panaszkodhattunk. Többek között egy Szerényi Gréta ász, majd Jessica Ventura leütéseivel 6-3, majd 9-6 ide. Innen azonban nagy fordulat következett, ugyanis a fővárosiak megfordították az állást és 25-18-ra behúzva a szettet 2-1-es vezetésre tettek szert. A negyedik etap legelején még a mi lányaink vezettek, ám egy 13-0-s hullámvölgy után teljesen leblokkoltak, így nem meglepő, hogy a Vasas elérte a 25-öt, a mienk pedig csak 13-ig jutottak. Vasas Óbuda – Jászberény Volleyball Team 3:1

Ezzel a vereséggel továbbra is a 7. helyen áll a táblázaton női röplabda csapatunk. Azonban, ha a szombati hazai mérkőzést megnyernék (legalább 3-1-re) az UTE ellen, az 5. helyre kerülhetnének. Szombaton 19 órakor kezdődik a mérkőzés a lila-fehérek ellen.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?