Megtörtént az átadás-átvétel

November 19-én, kedden délután lezajlott a november 10-i megismételt polgármester-választást követő átadás-átvétel a jászberényi városházán Szabó Tamás leköszönő és Budai Lóránt hivatalba lépő polgármesterek között.

Szabó Tamás szerint az esemény lényege az volt, hogy minden, ami folyamatban van, átkerült az új városvezetéshez, beleértve a pillanatnyi, nagyjából háromnegyedéves „zárszámadást”, illetve az általa aláírt teljességi nyilatkozatot. Ezt követően fontos, hogy minél hamarabb megalakuljon az új testület, és annak szakbizottságai megvitassák az átadás-átvétel tartalmi vonatkozásait. Információnk szerint a város gazdálkodása pozitív, a december 15-ei feltöltés legalább 150-250 millió forint pozitív szaldót eredményez.

Budai Lóránt polgármester a részletekről elmondta, hogy a délelőtt folyamán jogi szakemberek segítségével tekintették át az iratokat, majd délután zökkenőmentesen lezajlott a hivatalos folyamat. Az előzetes átvizsgálásokból kitűnt, hogy az idei év költségvetése még tartható, azonban a jövő év elején az első hónapokban közel egymilliárd forintos hiány jelentkezik. Ez az érték a költségvetés átstrukturálásával sem csökkenthető nagymértékben. Budai Lóránt megerősítette, az önkormányzat a testület felállásával megteszi a lépéseket, amelyek jóvoltából minél hamarabb csökkenthető ez az összeg.

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?