Hatvan éve boldog házasságban

Az elmúlt vasárnap a Jézus szíve templomban 60. házassági évfordulója alkalmából köszöntötte Novák István plébános úr Mészáros Sándort és feleségét, Csesznyik Teréziát.

Hatvan évvel ezelőtt, 1959. november 24-én álltak a jászberényi főtemplom oltáránál Mészáros Sándor és Csesznyik Terézia a holtomiglan-holtodiglant kimondták, és a stólával átfogott kezeiket el nem engedték. Ketten együtt tették meg ezt a hosszú utat. Az első tíz évet a négyszállási tanyán élték, majd 1969-ben költöztek Jászberénybe. Két gyermeket neveltek fel, Sándort és Katalint. A jeles napon köszöntötte a család többi tagja is, a menyük Mártika, a vejük Feri, és két unokájuk, Máté és Balázs, de jelen voltak a még élő testvérek, sógornők, nászasszonyok és nászuk is.

Hatvan évbe sok minden belefér: öröm és fájdalom, alázat és békesség. Ehhez kellett az Úr kegyelme. A legnagyobb örömet mindig a gyermekeiktől kapták, a legfájdalmasabb az életükben az volt, amikor Dénes unokájukat hat éves korában elveszítették.

A még előttük lévő úton szívből kívánjuk, hogy egymásba kapaszkodva, egymás kezét fogva, szeretetben, az Úr ajándékozza meg őket boldog évekkel, és áldja meg mindkét kezével!

„Akit párodul melléd rendelt az ég,
Becsüld meg, szorítsd meg kezét…”
(Madách Imre)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?