Halloween buli

Halloween napján, október 31-én este, haláli bulira várták a vérpezsdítő rockabillyre rémesen jót táncolni vágyó vendégsereget a Lehel Film-Színház galériáján.

A Halloween az ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, melyet október 31-én éjszaka tartanak elsősorban az angolszász országokban, de mára már az egész világon elterjedt, így nálunk is hagyománya lett az ilyenkor tartott beöltözős „rémes” buliknak.

Boszorkányok, szellemek, rémisztő zombik és a félelmetes démonok sokasága gyűlt egybe, hogy egy borzalmasan félelmetes táncos őrület részese legyen ezen az estén. Mindehhez, a rémesen jó zenét és fergeteges hangulatot az Ed Philips and the Memphis Petrol zenekar varázsolta a színpadra. Modern zenei megoldásokkal fűszerezett rockabilly-jükkel hatalmas energiával és egyedülálló imázzsal elevenítették fel Elvis Presley mindenki által ismert slágereit. A dalokat friss és új hangszerelésben adták elő, olykor jelentősen eltérve az eredetitől, de mindvégig megmaradva az ötvenes évek rockabilly hangzásánál. Röpke pihenő alkalmával a zenekar kihirdette a „borzalmas” este általuk legjobbnak ítélt jelmezét, mely ez alkalommal Molnár Máriát rejtette.

A banda amerikai katonai egyenruhában lépett fel, a hangszerek korhűek, az előadás energikus és robbanékony stílusa Elvis fénykorát idézte. A boszorkányos buli kísértetiesen kitartó közösségét a kakasszó „kergette” csak haza.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?