Végre győzelem

Jászberény Extraligában szereplő női röplabdacsapata az első fordulókban igen erős ellenfelekkel játszott. A bajnok Vasas Óbudától hazai pályán, az Újpest együttesétől pedig a fővárosban szenvedtek egyaránt 3:2-es vereséget. Az újabb hazai mérkőzésen a Haladás ellen viszont már győzelemre készültek.

Az első szett elején még felváltva estek a találatok, de a szervezett és fegyelmezett mezőnyvédekezésük mellett – többek között – Jessica Ventura pontjainak is köszönhettük, hogy 16-9-re is elhúztak a vasiaktól. Hozzá kell tenni, hogy a mieink jó játéka mellett a vendégek több ki nem kényszerített hibát követtek el, így aránylag könnyedén, 25-15-re nyerték lányaink az első szettet. A második játszmában is hasonló volt a forgatókönyv. Tóth Eszterék irányították a játékot, a vendégek pedig futottak az eredmény után.

A szett közbeni 20-12-s állás előrevetítette, hogy ebben az etapban sem tud lépést tartani Makai Péter röplabdázóival az ellenfél. Így is volt, és a 25-14-es játszmagyőzelem után már csak egy szett megnyerése hiányzott a végső győzelemhez. A záró szakaszban is szoros volt eleinte a játék, de később megléptek a mieink. Bár többször is előfordult, hogy hosszú labdamenetre kényszerített bennünket az ellenfelünk, de a vége általában berényi ponttal végződött, így a legvégén 25-16-ra behúzva ezt a játszmát is vastaps fogadta az első hazai győzelmet.
Jászberény Volleyball Team – Hungast-Haladás 3:0

JVT: Shafagat Alishanova 5, Ekaterina Silchenkova 7, Borsos Lili 4, Jessica Ventura 11, Tóth Eszter 12, Ivana Bulajic 12. Liberó: Radomszki Boglárka.
– Mivel korábban két szoros mérkőzést elveszítettünk, ezért egész héten erre a találkozóra készültünk. Úgy gondolom, ez jól sikerült és végül magabiztos győzelmet arattunk – nyilatkozta nagy örömmel a mérkőzés után a csapat egyik legjobb ütője, Jessica Ventura. Hozzá kell tenni, hogy Ventura mellett minden játékost dicséret illet, hiszen mindannyian remekül játszottak. Ezt támasztja alá a vezetőedző véleménye is.

– A győzelmet annak köszönhetjük, hogy a lányok nagyon akartak, emellett maximálisan koncentráltak és nagyon alázatosak is voltak – értékelt a mérkőzés végén Makai Péter.
Szombaton este még a szórakozásé volt a főszerep röplabdacsapatunk tagjai és az érdeklődők számára, hiszen ekkor rendezték meg harmadszor a Röpis Bált, melynek bevételét az utánpótlás-játékosok versenyeztetésére fogja fordítani a Jászberényi Röplabda Klub. A remek hangulatú esemény házigazdája az országosan elismert, jászberényi szerkesztőriporter, Dézsi Zoltán volt, rajta kívül Gosztonyi Dóra éneklése és a Pezsgő zenekar produkciója is jó szórakozást biztosított a jelenlévők számára. A bál jelentőségét mutatja az is, hogy az eseményen tiszteletét tette városunk két polgármesterjelöltje, Budai Lóránt és Dr. Szabó Tamás is.

Ács Tibor
Latest posts by Ács Tibor (see all)

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?