Magyar Levente indul

Magyar Levente tartott sajtótájékoztatót október 30-án, délelőtt a Jászberényi Városi Könyvtár Kamaratermében a november 10-re meghirdetett újabb önkormányzati választás kapcsán.

Tájékoztatójában elmondta, a helyi politikai harcokban a város problematikája nem jön elő, csupán az, hogy egyes jelöltek milyen pozíciót szeretnének megszerezni maguknak. A település érdeke mellékessé vált az eldurvult kampánycsatározások közepette.

„Egzisztenciális kérdésként tekintenek erre a jelöltek. Ha engem választanak, visszavezetem a várost abba a mederbe, amikor az önkormányzat minden megmozdulásáról tájékoztatták a lakosságot, hogy a lakosok felelősen tudjanak részt venni a várost érintő kérdésekben. A polgármester mindig felelős azért a városért, amely megválasztotta, ez eltűnt mindkét oldal részéről.” – fogalmazott, majd hozzátette, véleménye szerint nem méltóak ezek az indulatok Jászberényhez. Úgy véli, ha a politikusok ezt a negatív hangulatot sugározzák a lakók felé, megkérdőjeleződik, hogy a testület fele-fele arányú összetételben tud-e a jövőben majd közösen együttműködni.

„Ki lesz az a személy, aki valamilyen szinten uralni fogja az önkormányzat tevékenységét? Nincs jó helyzetben Jászberény.” Végezetül tájékoztatta a sajtó képviselőit – annak okán, hogy számára a kampány során beigazolódott, a két jelölt alkalmatlan a polgármesteri pozícióra -, a város érdekét és a jelenbéli patthelyzetet figyelembe véve nem lép vissza. Végigviszi a küzdelmet, és reménykedik abban, hogy a józanság, az egymás iránti tisztelet, bizalom és a város érdeke fogja eldönteni, kit választ meg a lakosság polgármesternek.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?