Szelíden a Budai interjúról

Az október 13-ai, vasárnapi választást követően hétfőn hagytuk pihenni a résztvevőket. Kedden Pócs, Szabó és Budai urak egyaránt rendelkezésünkre álltak. Készült a lap, közben mindhárom interjú felvétele megtörtént. Mindhárom anyagfelvétel barátságos, korrekt körülmények között történt a szerkesztőségben.

Szerdán mindhárom interjú elkészült. A parlamenti képviselő és a jelenlegi polgármester anyaga a 2. oldalon kevés hirdetéssel együtt elfért. A legnagyobb, egész oldalas, 3., azaz interjú oldalra tördelt interjú Budai Lóránté, hiszen rá irányult a nagyobb figyelem.

Elsőként Budai Lóránt interjúját küldtük meg kötelező bemutatásra 13.15-kor, aztán sorba a másik kettőt, Mindhárom interjút betördeltük, oldalban javításra felkészülve. A 2. oldalt négy órakor le tudtuk zárni.
Budai Lóránttal azonban csak a levelezésig jutottunk, mígnem 16.50-kor rákérdeztünk, érkezik-e javítás? Öt perc múlva a válasz: „Holnap.”

A szerkesztőségből emlékeztető következett, hogy most van nyomda, meg az olvasók tisztelete emlegetésével.

A nyomdával egyeztetve jeleztük, hogy technikailag 17.30-ig tudunk várni. Erre azonban már nem érkezett válasz.

Vészforgatókönyv nem volt – feltételezve, hogy közös érdek a megjelenés. A lapot már nem volt idő átrendezni, így fontos, de nem a harmadik oldalon szokásos anyagokat emeltünk be a lapba a Budai interjú helyére.

Még annyi energiánk volt, hogy a választási vezető anyagunk végére a következő bekezdés kerüljön:
„Ebben a számunkban az eredmények és a tabló mellett interjút kértünk és kaptunk a Jászság parlamenti képviselőjétől, akitől térségi kitekintésben érdeklődtünk, az utóbbi két ciklus polgármesterétől, Szabó Tamástól, és a nyertes polgármester-jelölttől, Budai Lóránttól. Az elkészült interjúk közül a megbeszélt időpontra visszaérkezett, visszaigazolt írásokat tudjuk ebben a számunkban közölni. A teljesség hiányáért olvasóink elnézését kérjük.”

Ebben az adott időpillanatban a város megválasztottnak hitt vezetőjét nem értettük. Három interjú és egy vezető anyag egyvégtében való megírása ehhez fárasztóbb volt. Az is felmerült, hogy ha nem jelenik meg az interjú, könnyebb támadni a lapot és szerkesztőjét. Ezt azonban elvetettük. Udvariasan jeleztük, hogy a város első emberének interjúja miért maradt ki. Még elnézést is kértünk.

Nincs nálunk éppen a bölcsek köve, de abban eléggé biztosak vagyunk, hogy akik információk nélkül, vagy a félretájékoztatásnak inkább hitelt adva kritizálnak, a fentieken elgondolkodnak, és megenyhülnek irántunk.
Mellékletben közöljük lapunk eredeti változatát, a kényszerűen kiemelt interjúval együtt.

Friss hír: választási csalás Jászberényben.
A Jászberényi önkormányzati választások eredményét a Területi Választási Bizottság megváltoztatta választási csalás miatt. A polgármester választás vonatkozásában megsemmisítette az eredményt, és november 10-ére új polgármester választást írt ki. A döntést három napon belül bíróságon lehet megtámadni.

1942_Jaszkurt_Ujsag_eredeti-Budai_interjuval

Vélemény, hozzászólás?