Kosaras fejlesztések

Szeptember 3-án, csütörtök délelőtt Szabó Tamás polgármester a Bercsényi úti iskolában tartott sajtótájékoztatót, ahol a sportcsarnok felújított tetőszerkezetét mutatta be, illetve beszámolt a folyamatban lévő sportcélú fejlesztésekről.

A multifunkcionális Bercsényi úti sportcsarnok tetőszerkezete a nyáron beázott, szükségessé vált sürgős felújítása. Lecserélték az egész tetőzetet és hőszigetelést is kapott az épület. A kétezer-háromszáz négyzetméter felületet a TAO-s rendszert kihasználva nettó negyvenmillió forint ráfordítással – amelyből harminc százalék az önkormányzati támogatás –, sikerült átépíteni. A későbbiekben még kopolit borítást is kap majd az épület.

Ez a felújítás csak egy része az idei sportcélú fejlesztéseknek, amelyek a kosárlabda sportegyesület érdekkörében zajlanak. Jelenleg a végéhez közeledik a Szántai kertben pálya felújítása, illetve a műfüves focipályák között most alakítják ki a hárompályás szabadtéri kosárcentrumot, a kosárligetet – tájékoztatott a polgármester.

Hőgye István, a JKSE Kosársuli ügyvezetője kalauzolta el lapunkat a kosárlabdapályák megtekintésére. A Szántai kertben elmondta, hogy a megerősített és néhány méterrel az előzőekhez képest áthelyezett kosárlabdapálya alapja már készen van. A teljes megszilárdulást követően látványos műanyag borítást kap a felület. A kosárpalánkokat is kicserélik, jelenleg a tartószerkezet betontuskóinak megkötésére kell várakozni. A pályát a hónap végén már birtokba vehetik a gimnázium tanulói, és az eddigiekhez hasonlóan a nagyközönség is.

A kosárligetben a tereprendezés zajlik, az alap még az idén ősszel elkészül. A Szántai kerthez hasonlóan ezek a pályák is színes műanyag borítást kapnak, ami majd tavasszal kerül a felületre. A bitumenes pályákon addig is lehet játszani, bár a labdákat nem nagyon kíméli ez a felület – árulta el Hőgye István.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?