Vereséggel kezdtek a kosarasok

A kosárlabda szurkolók már nagyon várták az idei szezonkezdetet, így igen sokan választották kikapcsolódásnak és nem mellesleg szurkolásnak szeptember 28-át. Jászberény kosárlabda csapata Sopront fogadta a nyitányon ezen a szombat estén.

A pár napja érkezett Phillip Miller és a „kosár-magyar” Marco Marinkovic játéka kérdéses volt az első meccsen, de szerencsére a JKSE vezetői beszerezték a hiányzó dokumentumokat, így teljes kerettel lépett pályára a berényi gárda. Az első találat is részükről esett, ami LaMarkus Reed nevéhez fűződik, majd fej-fej mellett haladt a két gárda. Ám később a hűség városának kosarasai sebességet váltottak és nyolc egységgel vezettek (18-26) az első negyed végén. A folytatásban is fokozódott a tempójuk, mert sajnos a mieinknél akadozott a csapatjáték.
A vendégeknél viszont Damier Pitts, a tavalyi berényi kedvenc vezérletével főleg a légiósok gyártották a kosarakat. Így a szünet 25-41-es állásnál kezdődött.

Úgy tűnik, a pihenő jót tett a mieinknek, sokkal harcosabbak lettek, és ami lényeges, egyre jobban szaporodtak a találatok is. Ennek aztán az lett a vége, hogy 20-8-ra megnyerték a 3. negyedet és már csak négy találat (45-49) volt közte. A zárónegyed közepéig továbbra is a berényi gárda dominált és Miller találatával egy ponttal (55-54) át is vették a vezetést. Sajnos ez tiszavirág-életűnek bizonyult, mert a végjátékban egyértelművé vált, hogy melyik csapat a jobb ezen a szombat estén. Azt sem túlzás állítani, hogy Damier Pitts „hazajött” és a barátok, ismerősök nagy bánatára könnyed játékkal – sokszor mosolyogva -, megnyerte jelenlegi csapatának a kosárlabda mérkőzést. A meccs végén arra is időt szakított, hogy a berényi publikum egy részével üdvözöljék és átöleljék egymást. Jászberényi KSE – Sopron KC 66-76

JKSE: Staten 15, Reed 12/6, Mészáros -, Alekszandrov 15/9, Pantelics 8. Csere: Miller 2, Brbaklics 14, Ruják -, Peringer -.
A találkozó krónikájához tartozik, hogy a 2. félidő elején (38-47-nél) egy gyors indítás után LaMarkus Reed fájdalmas arccal a parkettán maradt, majd le kellett segíteni a pályáról. Azt nem tudni, hogy lábsérülése mennyire komoly. A bajt tetézte, hogy – közel három perccel a vége előtt -, Pantelics a labda földhöz vágásáért megkapta második technikai hibáját, így a kiállítás sorsára jutott. Valószínűnek látszik, hogy a következő mérkőzésen egyikük sem léphet pályára.

Idény eleji játékot mutatott a JKSE, ami nem csoda, hiszen kevés idejük volt az összekovácsolódásra. Az un. „magyar magnak” is sokkal többet kell hozzátenni, mint ez alkalommal. Mindezeket figyelembe véve sem lehet kétségbe esni, hiszen rengeteg forduló van még hátra, és biztos, hogy ha szép lassan is, de javulni fog a csapatjáték. Egyébiránt nem valami jó sorsolás vár a csapatra, hiszen a következő két fellépés Szolnokon illetve Pakson lesz. Hazai pályán pedig október 19-én, Pécs lesz a vendég.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?