Selmeci ezüstök

Ezüstös eredményeket hozott a szeptember 21-én, szombaton, Selmecbányán rendezett terep maraton futóverseny az azon résztvevő Jászberényi Futók csapat tagjainak.

Az egykori Magyar Királyság egyik legjelentősebb bányavárosában, a festői fekvésű Selmecbányán és az azt körül ölelő Selmeci-hegység emelkedőin rendezték a Selmeci Terep Maraton megmérettetést.

A versenyen maraton, félmaraton és 10 km-es versenyszámokban lehetett rajthoz állni az UNESCO világörökségi listáján is szereplő, völgykatlanban található városka sporteseményén. Az igen változatos terepen kialakított 10,5 km-es futóútvonal kellően próbára tette az indulókat. A belváros macskaköves utcácskái, aszfaltos emelkedők, sziklás kaptatók, meredek erdei ösvények, füves lejtők változatos terepei váltották egymást, ami igen megnehezítette a futók dolgát. Még a város fölött magasodó kálváriát is meg kellett mászni, egyszer, kétszer vagy négyszer annak arányában, ki mekkora távra nevezett. A Jászberényi Futók remekül szerepeltek ezen a szépséges, de nagyon nehéz pályán, mindannyian sikeresen és taktikusan versenyeztek, ami eredményeikben is látszik. A terepmaratonon csak abszolút értékelés volt nemenként minden távon, ami tovább emeli a dobogós helyek értékét.

A Selmecbányai Terep Maraton maraton versenyszámában a nőknél Nagy-Vargáné Fazekas Éva, a férfiaknál Sánta Norbert ért el második helyezést. Félmaratoni távon Demeter Gábor szerzett ezüstérmet jól sikerült versenyzésével. A versenyt követő zárópartyn sokan gratuláltak az egy klubból érkezett Jászberényi Futók ezüstös eredményéhez, elismerve ezzel teljesítményüket.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?