Étterem az iskolákban

A Jászsági Általános Iskola Székely Mihály tagintézmény ebédlőjének és konyhájának felújítása alkalmából rendezett avató ünnepségre érkeztek a sajtó munkatársai hétfő délután az intézmény Petőfi utcai épületébe.

A rendezvényen elsőként Szabó Tamás polgármester köszöntötte a megjelenteket; a tankerület képviselőit, a szolgáltató vállalat jelenlévő tagjait és a média munkatársait. A közétkeztetés a városi érdekszférába tartozik, így teljes mértékben városi felelősség, amihez hozzátartozik az étkező helyeknek a műszaki kialakítása is. A cég egy éve működik a városban, mint a közétkeztetést biztosító társaság. A munkakapcsolat kezdetekor már tisztában volt vele az önkormányzat, hogy az étkezdét olyan korszerű állapotba kell hozni, ami egyfelől az igénybe vevő gyerekek, másfelől pedig a konyhatechnika számára higiéniai, élelmezésügyi és komfortszempontból teljes mértékben a 21. századhoz méltó legyen. Ennek a beruházásnak a lezárását ünnepeljük meg most az esztétikus ebédlő és a modern melegítőkonyha felavatásával.

A polgármester hozzátette, a Gyakorló iskola étkezdéjének felújítása a következő megoldandó feladat, de az összes tanintézményt ilyen szempontból is szemmel tartja a város mind műszaki állapot, mind a benne folyó szakmai munka tekintetében. Ennek jegyében a tanévkezdés apropóján a tankerületi vezetővel egyeztetve minden, az éves működés kritériumában lényeges információt megosztott egymással a városvezetés és a tankerület. A polgármester a további jó együttműködés jegyében vette át jelképesen az étkezdét.

A következőkben Takács Zsolt, a szolgáltató cég vezetője elmondta, hogy az elmúlt egy évbe elég sok megoldandó feladatot besűrített a vállalat. Mindenekelőtt 110 millió forintért főzőkonyhát létesítettek, ahol kifejezetten csak a jászberényi gyerekek számára készül az étel. Innen szállítják ki aztán a tagintézményekbe, nyolc óvodába és öt iskola melegítőkonyháihoz tálalásra a kétezer adagnyi ebédet, tízórait és uzsonnát.

Nagy hangsúlyt fektetnek az étkezési élmény javítására. Egyre több ebédlőt újítanak fel országszerte, amelynek célja, hogy étteremszerű közegben tudjanak étkezni a diákok. Az étkezési élmény javításának érdekében indult el a Krém Road Show, amely már kétszer járt Jászberényben is. Ekkor a Duna Gastro Kft. nagykövetével találkozhattak a gyerekek, akivel együtt különböző egészséges tízóraikat készítettek. A program célja élményszerűen bevezetni a diákokat az egészséges és változatos ételek világába.

A Székely iskolában történt beruházás megközelítőleg másfél hónap alatt zajlott le a város határozott műszaki tartalom igényének mentén. Mindezt a cég kiegészítette plusz műszaki tartalmakkal, ami összesen mintegy tíz és fél millió forintos fejlesztést jelent. A cégvezető megköszönte az önkormányzatnak és a tankerületnek az együttműködést, illetve a polgármesternek a mindenre kiterjedő figyelmet, amit munkájuk iránt az elmúlt egy év során tanúsított.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?