Elvárások felett szolgálni

A tízezredik gépjárművet értékesítette a Jász-Plasztik Autócentrum KIA márkakereskedése, mely mérföldkő egyedülálló a cég hazai partnerei között. Az ünnepélyes átadón a KIA Motors Hungary dél-koreai elnöke is tiszteletét tette és gratulált az elismerésre méltó teljesítményhez.

Az augusztus 29-i, ünnepélyes átadó kezdeteként Dowan Kim elnököt, Nagy Norbertet, a KIA Motors Hungary ügyvezető igazgatóját, Pócs János országgyűlési képviselőt, Szabó Tamás polgármestert, a Kasza család tagjait, Kovács Róbertet, a Jász-Plasztik Autócentrum Kft. ügyvezetőjét, Nagypál Csabát, a Jász-Plasztik Autócentrum KIA kereskedelmi igazgatóját, és végül, de nem utolsó sorban, dr. Hajnal Mónika Zsuzsannát, leendő tulajdonost üdvözölte a konferanszié.

A csapatra mindig is jellemző optimizmussal vágott bele a Jász-Plasztik Autócentrum Kft a KIA gépjárművek értékesítésébe 2005-ben, amikor még a legmerészebb álmaikban sem gondolták volna, hogy mintegy másfél évtized alatt tízezer gépjármű hagyja el az átadó állomást. Ezen apropóból elsőként a KIA Motors Hungary elnöke osztotta meg ünnepi gondolatait, melyeket Nagy Norbert tolmácsolt a hallgatóságnak.

„Huszonhét márkakereskedésünk van Magyarországon, ezek közül az egyik legnagyobb a Jász-Plasztik Autócentrum Kft, mely 1996-ban kezdte meg működését és 2005 volt az az év, amikor csatlakozott a KIA hálózatához. Az elmúlt tizennégy esztendő bizonyította, hogy az egyik legerősebb oszlopává vált a KIA Motors hálózatának, és ugyanígy nem csak a legerősebb, de a legsikeresebb tagja is ennek a közösségnek. Nagyon boldog vagyok, hogy ma egy különleges mérföldkőhöz érkeztünk el, ez pedig az a mérföldkő, amikor a tízezredik autót adhatjuk át.” – adott hangot örömének Dowan Kim, majd megköszönte a KIA Motors Hungary dolgozóinak, valamint a Jász-Plasztik Autócentrum kollégáinak az eredményes munkát, és sok új ügyfelet, eladást kívánt az elkövetkezendő évekre.

A folytatásban Nagypál Csaba tekintette át a jászberényi cégcsoport történetét, hangsúlyt fektetve az olykor nehéz, olykor felemelő pillanatokra. Múltidéző beszédében kitért a 2005-ös esztendőre, amikor még senki sem ismerte az autómárkát, és az első félévben mindössze negyvenegy darab gépjárművet sikerült értékesíteniük. Az igazi áttörést a 2007-2008-as évek jelentették.
„Megérkezett az új KIA Ceed, világszinten egyedülálló hét év garanciával, egyre több ügyfél érdeklődött, egyre több autót értékesítettünk, megindultunk előre. 2008-ban bekövetkezett a gazdasági világválság, mely érintette Magyarországot, érintette az autós szakmát. Nagyon sok autókereskedés, autószalon bezárt, becsődölt, ezzel szemben a Jász-Plasztik tulajdonoscsoportja úgy döntött, előre megy, és a 2010-es években autószalonokat vásároltak föl, bővítve ezzel a portfóliót. Jött 2012-2013, a KIA gyár egyre modernebb és jobb autókat gyártott, nagyon örültünk, amikor egy egész év alatt sikerült eladnunk ötszáz darabot, a következő évben már hétszázötvenet, majd egyszer, egy decemberi ünneplés alkalmával értékesítettük az ezredik KIA-t, még a tűzoltóság mellett lévő szalonban. A három évvel ezelőtti ötezredik értékesítés után már nem volt megállás, és most, 2019-ben a tízezredik jármű talált gazdára.”

Arra a kérdésre, miért ilyen sikeres a Jász-Plasztik Autócentrum KIA üzletága Nagypál Csaba kifejtette, négy meghatározó tényezője van a teljesítményüknek: a minőségi, modern autókat előállító KIA gyár, a mindig támogató KIA Motors Hungary, a tulajdonosi kör, akik 2005 óta hisznek a márkában, végül pedig a Jász-Plasztik Autócenturm Kft. kétszáz kollégája. A kereskedés mindenkor tartja magát vásárlóközpontú jelmondatukhoz, melynek lényege, hogy igyekeznek az ügyfeleket elvárásaik felett kiszolgálni. Törekvéseiknek megvan a gyümölcse, az elmúlt tizennégy évben a KIA európai elnöksége öt alkalommal díjazta a vállalatot a legmagasabb szintű elnöki kitüntetéssel, továbbá egy alkalommal ifj. Kasza Lajos, legutóbb pedig Nagypál Csaba kereskedelmi igazgató vehette át Ausztráliában, Melbourne-ben a világ legjobbjainak járó Platinum presztízs díjat.

A rendezvény folytatásában Fazekas Zoltán szalonvezető nyújtott át ajándékot a KIA Motors Hungary dolgozóinak, majd Pócs János fejtette ki ünnepi gondolatait. Az országgyűlési képviselő a gazdaság tükörképeként jellemezte a gépjármű értékesítés eredményeit, melyek mellett igen fontos az a számokban nem mérhető büszkeség, amit az autócentrum ékes létesítménye jelent a városnak, a városba érkezőknek. Megköszönte azt a gazdasági potenciált, melyet a Jász-Plasztik nimbusza, továbbá Kasza Lajos innovatív szemlélete, vállalkozói hatékonysága jelent Jászberénynek.

Szabó Tamás a város nevében fejezte ki köszönetét, a közös asztalra letett, jelentős munkát, mely a gyarapodást, az épülést, a jövőt szolgálja. „Az a monumentális fogattatás, ami ebben a városrészben, az ipari parkban, a benne folyó látványos tevékenységben megjelenik, komoly értéke a városnak és önmagáért beszél. Nem is olyan régen, augusztus 20. alkalmából Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gazdasági Díjban részesült Kovács Róbert, a jászberényi székhelyű Jász-Plasztik Autócentrum Kft. ügyvezető igazgatója. Ez az elismerés is jól példázza, hogy nem csak a városban, de a megyében is számon tartják ezeket az eredményeket.” Gondolatai zárásaként gratulált az utóbbi három évben megduplázott teljesítményhez, mely egy ilyen gazdaságilag érzékeny iparágban különösen figyelemre méltó.

A hála gondolatait Ifj. Kasza Lajos fűzte tovább, majd a Lehel kürtjének díszdobozba csomagolt másolatait nyújtották át a KIA Motors Hungary dél-koreai elnökének, valamint a jászberényi cégcsoport vezetőségének. A tulajdonosok nevében vehetett át elismerő oklevelet Nagypál Csaba kereskedelmi igazgató, sportvonatkozású tárgyjutalommal kiegészítve.
Az ünnepély végén sor került a várva várt pillanatra, a tízezredik gépjármű, a KIA legújabb és legmodernebb autómodelljének átadására. A kulcsot dr. Hajnal Mónika Zsuzsanna és házastársa, Hajnal Mihály gondjaira bízták, majd a pezsgőspoharak csilingelése közepette begurult a hatalmas, ünnepi tortát tartó állvány, mely egyben a rendezvény jó hangulatú beszélgetéssel egybekötött állófogadásának kezdetét jelentette.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?