Közel kétszáz új hallgató

Július 24-én, szerdán, a ponthatárok kihirdetésével minden felvételiző értesülhetett a hírről, hogy melyik szak hallgatójaként kezdheti meg felsőfokú tanulmányait. Az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campus idén is népszerű volt a frissen érettségizettek körében, ugyanis közel kétszázan nyertek felvételt az intézménybe.

A 2019-es általános felvételi eljárásban országszerte 112.034 jelentkező közül 78.900 szerencsés tanuló jutott be a megjelölt egyetemek egyikére. Ez a szám jóval meghaladja a tavalyi értékeket, a növekedés pedig a jászberényi intézmény tekintetében is fennáll. Idén az 1.103 jelentkezőből, a Campust elsőként megjelöltek közül 196-an iratkozhatnak be a szeptembertől kezdődő tanévre, míg a múlt esztendőben ezek az adatok 800-850 jelentkezőről és nagyjából 150 felvételt nyert hallgatóról számoltak be.

Dr. Varró Bernadett főigazgató asszony tájékoztatása szerint a legtöbben – pontosan 68 hallgató – óvodapedagógusként kezdhetik meg tanulmányaikat, de ugyancsak népszerű az 55 diákkal induló gyógypedagógia képzés, továbbá a tanító, valamint a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakok is. Ezen felül a már felsőfokú oklevéllel rendelkezők szociálpedagógia mesterképzésen vehetnek részt.

A Jászberényi Campust főként a térség fiataljai választják, de az ország különböző részeiből érkező hallhatókat is tárt karokkal várják az intézménybe, és a számos férőhellyel rendelkező, színvonalas kollégiumba.

Természetesen nincs oka aggodalomra azoknak sem, akik most nem jártak sikerrel, ugyanis július 29 és augusztus 7 között pótfelvételi eljárás keretében tehetnek ismét, vagy akár elsőként kísérletet a vágyott képesítés megszerzésére. Erre a www.felvi.hu E-felvételi menüpontjában van lehetőség, ahol az érvényes jelentkezéshez a kiírt határidőig a szükséges dokumentumokat fel kell tölteni, hiánypótlásra már nincs lehetőség. Fontos tudni, hogy a felvételt nem nyert hallgatók mellett azok is beadhatják pótfelvételi kérelmüket – egyetlen helyre, önköltséges formában –, akik tavasszal egyáltalán nem jelentkeztek a felsőoktatásba. Az ügymenetben a Campus (egyetem) oktatási csoportja minden kérdésben rendelkezésre áll az érdeklődők számára.

A pótfelvételi eljárásban az EKE Jászberényi Campusán óvodapedagógus, gyógypedagógia, tanító, csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzésre, valamint szociálpedagógia mesterképzésre várják a felvételizőket. Bővebb információ az egyetem oldalán: https://jaszbereny.uni-eszterhazy.hu

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?