Jampecok a színpadon

A Déryné Deszkáin nyári színházi sorozat második előadását, a nagysikerű Hotel Menthol két felvonásos rock & roll musicalt láthatta a jászberényi közönség július első hétvégéjén.

Két és fél órás önfeledt jampizásnak lehettünk szem és fültanúi a Fenyő Miklós és Novai Gábor szerzőpáros nevével fémjelzett musical jóvoltából, melyet a szarvasi Cervinus Teátrum művészei hoztak el a Szabadtéri Színpadra.
Színpompás neonfények, libbenő pöttyös szoknyák, pepita napszemüveg, belőtt séró és házibuli hangulat – úgy vélem a nézőteret zsúfolásig megtöltő hallgatóságból senki sem akadt, akinek ismeretlenek lettek volna a felsoroltak, hiszen azok a jampi életérzés, a rockabilly stílus elengedhetetlen velejárói.

Kiváló ritmusok és bravúros koreográfiák életvidám elegyétől lüktetett a pódium már az első ikonikus Hungária dal felcsendülésekor, melynek dallama a főszereplő testvérpár, Frufru és Zsilett álmába repített bennünket. A révedező fiatalokat az addig csak képzeletben látott Mike, és minden lében kanál Csacska macskái zökkentették ki végleg, akik a valóságban is meglátogatták őket.
Noha csupán az ott felejtett, legendás hotelt megelevenítő varázsszemüvegért jöttek, végül addig szólt a Kaman bébi lesz rock + roll, amíg a két testvér sem tudott ellenállni, és a hóbortos figurákkal karöltve nyakukba vették az országutat.

Természetesen – ahogy a legtöbb mesében lenni szokott – újabb és újabb útitársak csatlakoztak a piperkőc bagázshoz. Egy szerelmes úszómestertől és egy kapatos büfés kisasszonytól lett még hangosabb a megtört színek szállodájába tartó Limbó hintó utastere. Ám a végeláthatatlan szórakozás szentélye nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, úgyhogy a kissé szedett-vedett, ám annál jóravalóbb társaságnak kellett felráznia a bezárásra ítélt helyet.

Az európai Grease-ként emlegetett fantasztikus előadás ennyi év után sem okozott csalódást. A műsoridő alatt megállás nélkül dobogtak a lábak és ringatóztak a vállak a ’80-as évek legendás Hungária együttesének felejthetetlen dalaira. Mindenképp említésre méltó a táncosok elképesztő színpadi jelenléte, akik – hiába a színészi teljesítmény -, könnyűszerrel magukra vonták a figyelmet. Nem csoda, hiszen a helyszín mégiscsak a rumba, a csacsacsa, a twist, és a remek ritmusok hazája, Rockandrollia volt, ahol multimilliomos a jazzdobos, és az álmok mindig valóra válnak.

Július végén a Veres1Színház színművészei engednek betekintést egy nem mindennapi Csoportterápiába a Déryné Deszkáin soron következő előadásában.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?