Intenzíven készülnek a focisták

Jászberény NB III-as labdarúgócsapata az új edző, Német Gyula vezetésével megkezdte a felkészülést az őszi szezonra, ami ezúttal igen korán kezdetét veszi, hiszen már augusztus 4-én játsszák első bajnoki meccsüket.

Mint azt előre jelezték, Tiszaújvárosban az NB II-s Békéscsaba ellen lépett pályára városunk futballcsapata. Az első félidőben: Miski – Szemere, Szanyi, Ilkovics, Süttő – Szöllősi, Lakatos B., Sándor I., Ludasi – Gresó, Pálinkás, összetételű együttes futott ki a pályára, azaz a „régi” gárdához a két új csatár, Gresó és Pálinkás csatlakozott még. Jól is játszottak és Gresó találatával az első félidőben megszerezték a vezetést is.

A második játékrészben a vezetőedző teljesen új keretet küldött pályára, azaz: Csutorka Márk – László Krisztián, Penczner Vilmos, Parázs Botond, Zombori Bálint – Kátai Ádám, Győrfi Benedek, Szabó Tamás, Olajos Gergő – Kaszab Ferenc és Balogh Bálint alkotta együttes vette fel a harcot a viharsarki gárdával. Mint az összeállításból is látható, az előző szezonban szereplő László, Szabó és Győrfi mellett Penczner, Zombori és Kátai személyében az U19-es gárda három tagja kapott lehetőséget. Valamint öt – Csutorka, Parázs, Olajos, Kaszab és Balogh, mint – próbajátékost tesztelt a JFC edzői stábja. A fiatalokból álló együttes nem sokat gyakorolhatott együtt, így természetes, hogy a békéscsabaiak ezt kihasználták és megfordították a mérkőzést, azaz 2-1 arányban nyertek a JFC ellen. Ezzel együtt sem vallottak szégyent a mieink a rutinosabb játékosokból álló Békés megyeiek ellen. Lapzártánk után Kecskemét látogat Jászberénybe, majd a BVSC vendége lesz július 13-án, szombaton a JFC.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?