Adomány a kórháznak

A Tutti-Bau Kft. ügyvezetője, Szatmári Gyula jóvoltából egymillió forint értékű nagyfrekvenciás vágóeszközzel gazdagodott a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház gasztroenterológia osztálya. Az átadóra ünnepélyes keretek között, június 12-én került sor az intézményben.

A megjelenteket Sinkó-Káli Róbert kórházigazgató tájékoztatta az előzményekről, miszerint a Tutti-Bau Kft. ügyvezetője a Jászság Egészségéért Alapítványon keresztül kereste meg az illetékeseket egy új orvosi eszköz felajánlásával. A nagylelkű szponzorációt illetően az igazgató elmondta, egy újabb civil szférából érkező támogatásnak örülhetnek, mely előrelépés a kórház életében. Úgy véli, az ilyen hozzájárulások elsősorban a szakorvosok műhelyének elismerését jelentik.

Az ötlet megvalósításában Szatmári Antalné alpolgármester vállalta a kapcsolattartó szerepét, vele egyeztetett elsőként Szatmári Gyula az adományozás gondolatáról, hogy biztosan olyan műszer kerüljön a kórház tulajdonába, melyre nagy szükség van.

Dr. Gáll János osztályvezető főorvos köszönőbeszédében megerősítette, a legmegfelelőbb helyre került az eszköz, ugyanis a napi forgalomban lévő vágóberendezésüket még 1985-ben gyártották, így a jövőben biztonságosabban, a tervezhető szövődményeket csökkentve tudják végezni munkájukat.

„Ilyenkor az ember örvend, és érvénybe lép a mondás, hogy kétszer ad, aki gyorsan ad. Olyan helyzetben vagyunk egészségügyi intézmények, hogy a segítség jól jön, legyen az kisebb vagy nagyobb volumenű. Köszönöm az osztály nevében, és elsősorban a jászsági betegek nevében, mert az ő egészségüket fogja szolgálni. Köszönetem alpolgármester asszonynak is szól, mindig egy kicsit őrangyalnak érezzük a szárnyai jelenlétét, és ezentúl is számítunk a támogatására.” – fejezte ki háláját a főorvos, majd a rendezvény kötetlen beszélgetéssel zárult.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?