Tizedik lett a focicsapat

Jászapáti megyei II. osztályban szereplő futballcsapata az utóbbi időben jól hajrázott, ami tovább folytatódott, hiszen még a bajnokot is sikerült legyőzniük.

A Túrkeve elleni hazai győzelmet idegenben, azaz Kenderesen is siker követte. Menyhárt és Urbán Kristóf találatára csak egy válasz érkezett, így 2-1-re nyertek a Tiszántúlon. Még nagyobb volt az öröm az azt követő héten, május 18-án, amikor a bajnok Tiszaföldvár volt a vendég városunkban. Az első félidőben ugyan nem esett gól, de a második játékrészben szinte végig a hazai csapat dominált. Volyák Péter szabadrúgásgólja élményszámba ment, majd Szabari Martin szemfülessége is gólt eredményezett, Volyák újabb találata pedig eldöntötte a mérkőzést. Erre ugyan érkezett egy válasz, de a 3-1-es győzelemhez nem férhetett kétség, nagyszerű teljesítmény volt. Az utolsó előtti játéknapon, Tiszaszentimrén is szoros mérkőzést játszottak, Illés Levente két gólt is szerzett, de a vendéglátók nyertek 3-2 arányban. A bajnokság befejezéseként az 5. helyezett Martfű érkezett Apátira. A vendégek szerezték meg a vezetést, amit Urbán Kristóf kiegyenlített, de ismét a martfűi gárda volt eredményes, így Jászapáti – Martfű 1-2.

Ezzel Jászapáti felnőtt labdarúgócsapata a 10. helyen végzett az idei bajnokságban, ami – mint már korábban is említettük –, reálisnak mondható. Tajti Józsefék célkitűzése tehát teljesült, azaz a biztos bennmaradás nem volt veszélyben egy pillanatig sem. Ami még figyelemre méltó, hogy szinte hazai játékosok harcolták ki ezt a tisztes eredményt, akik kimondottan a játék szeretetéért futballoztak hétről hétre.

Az U19-es csapat szereplése a Területi II. csoportban is nagyszerűnek mondható, hiszen a 8 csapatos bajnokságban a 4. helyen végeztek Béres Gábor „fiai”. Az Urbán Tamás vezette U16-os gárda szintén a Területi bajnokságban futballozott, ahol ugyanúgy, mint az előző korosztályban, nyolc együttes vetélkedett egymással. Ők az 5. helyen fejezték be a küzdelemsorozatot.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?