Sportélet a világtalálkozón

Horgászat
A 25. Jász Világtalálkozó harmadik napján, június 9-én vasárnap, minden bizonnyal a horgászok ébredtek legkorábban, hiszen a Kis-Ér Sporthorgász Egyesület taván már reggel 6 órától gyülekeztek. Mint azt a helyi egyesület gazdasági vezetője, Mochnács Sándor elmondta, 14 horgász adta le nevezését, akik két-két fős csapatot alakítva vettek részt a versenyen. Nemrégen frissítették a halállományt, így akinek szerencséje volt, leginkább ponty, kárász, keszeg és süllő akadt a pecabotjára. A Kis-Ér Sporthorgász Egyesület horgásztava közvetlen a kisváros szélén a Pély felé vezető út jobboldalán terül el. Jellegzetessége a tónak, hogy szinte teljesen körbeveszi a nád, így a pecások a stégeken ügyelnek a leendő zsákmány érkezésére.

– Szinte gyermekkorom óta tiszai horgász vagyok, de most – mivel egyesületen kívüliek is részt vehetnek – úgy gondoltam, hogy Jászkisér színeit képviselem társammal. Továbbá az is motivált, hogy egyrészt nagyon jó nyári idő van, másrészt pedig, hogy megpróbáljuk itthon tartani az első helyet – mondta el Kovács Máté, merthogy éppen ekkor nem akadt dolga, csak a leendő kapást figyelte. A verseny végén aztán kiderült, hogy nem hiába, mert Jászdózsát megelőzve a 2. helyen végeztek, a versenyt pedig a jászjákóhalmai horgászok nyerték.

Virtusvetélkedő
Tíz csapat vett részt a virtusvetélkedőn, amelyen 12 versenyszámot iktattak be. Úgy állították össze a programot, hogy ügyességi és gyorsasági és un. erő feladatok legyenek benne – tudtuk meg Földi Ferenctől a virtusvetélkedő főrendezőjétől. Mindenképpen a jó erőt képviselő csapatoknak kedvezett a szalmabála időre való gurítása, vagy egy kisebb fatuskó minél messzebbre való eldobása. Viszont a vízhordásnál az ügyesség mellett a gyorsaság is nagyon lényeges volt, ahol féldecis pohárral kellett a vizet hordani egy 5 méterre lévő kancsóba. Természetesen annak a csapatnak szaporodott a vize, amely minél többször fordult a rendelkezésre álló időben. A diógyűjtés is nagyon ötletes volt. Egyik pontból a másikba félcsövek segítségével – amit egy-egy versenyző tarott a kezében – görgették a diót a gyűjtőedénybe. Természetesen itt is a gyorsaság volt a lényeg. A krumplidobálás sem volt egyszerű, hiszen ha nem talált a kosárba a versenyző, újra össze kellett szedni és mindaddig próbálkozni, amíg célba nem ért. Az igazi jász-virtust az árokszállási Kovács Zoltánné Kriszta mutatta be, aki két oldalon a kezével vízszintesen kitartott 5-5 literes vödröt tartotta ki elég sokáig és még jókedvűen is énekelt közben, amiért természetesen sok pontot, a szurkolóktól pedig hatalmas tapsot kapott.

Miután minden csapat végzett az akadályok leküzdésével, egy különszám várt rájuk, mégpedig a kötélhúzás. Ennek végső győztese Pusztamonostor lett, megelőzve Jászberényt és Jászdózsát. A virtusvetélkedőt pedig Jászdózsa nyerte Pusztamonostor előtt, a harmadik helyen pedig – ebben a számban is – Jászdózsa végzett.

Kispályás foci
A labdarúgópálya is benépesült a Világtalálkozó harmadik napján, ahol a kispályás futballcsapatok mérték össze tudásukat. Összesen tizenkét együttes nevezett és igen izgalmas mérkőzéseket vívtak egymással. A csoportgyőztesek mellett, a 2. helyezettek jutottak tovább és a továbbiakban un. kieséses rendszerben alakult ki a végső sorrend. Legvégül a döntőben Apáti nyert Kisér ellen, így Jászapáti Eurotrans nyerte meg a labdarúgótornát. 2. lett Jászkisér, a 3. helyen pedig, Jászszentandás végzett. A legjobb kapus Vincze Gábor lett Jászkisérről, a gólkirály pedig Nagy Zsolt a jászberényi együttesből.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?