Kőszeg nyerte a speciális kosártornát

Az Athlészisz Alapítvány és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség Jászberényben rendezte az Athlészisz – MSOSZ Kosárlabda-bajnokság negyedik, egyben utolsó fordulóját június első napján.

Az Athlészisz Alapítvány által szervezett kosárlabda-bajnokság 4. fordulójának a Bercsényi úti játékcsarnok adott otthont június első napján. Az egész napos rendezvény helyszíne, nem volt véletlen, hiszen a főszervező Jászjákóhalma szülöttje.

– Lokálpatriótának érzem magam, így nagyon szerettem volna itt Jászberényben rendezni a bajnokság befejező napját. Önöknél méltó helyszínt találtunk, hiszen NBI-es játékcsarnokban játszhatnak a gyerekek. Amint látom, minden feltétel adott, így akár a későbbiekben is visszatérhetünk erre a helyszínre – nyilatkozta a mérkőzések kezdete előtt Lukácsi Tamás, az Athlészisz Alapítvány Kuratórium elnöke.

Mint azt Galambos Zsolt szakágvezető elmondta, apróbb könnyítések ugyan vannak, de a Speciális Olimpián és a bajnokságban is a FIBA szabályai szerint játsszák a mérkőzéseket. Alapvetően fiúk alkotják a csapat nagyobbik részét, de lányok is szerepelhetnek egy-egy csapatban. A Bercsényi úti játékcsarnokban pályára léptek azok a játékosok is, akik Abu-Dzabi-ban a Speciális Világjátékokon elsők lettek. Köztük volt a – Bp. Hársfa színeiben – nagykátai származású Velkey István is, aki boldogan mesélt az Egyesült Arab Emírségekben rendezett Világjátékokról és arról, hogy Japán legyőzésével aranyérmet vehettek át.

Az öt csapat minden alkalommal, így Jászberényben is körmérkőzést játszott egymással, de már látszott, hogy a két élen álló együttes találkozója dönt az elsőségről. Valóban így volt, hiszen a Kőszeg és a fővárosi Hársfa gárdája nagyon szoros mérkőzést játszott egymással és a legvégén a kőszegi alakulat nyert, mindössze egy ponttal. A mérkőzésen tiszteletét tette Jászberény polgármestere is, aki szerint ilyen nemes cél érdekében örömmel bocsátották rendelkezésre a játékcsarnokot.

– Amikor városvezetői szinten értesültünk erről a programsorozatról, abban a pillanatban tudtuk, hogy ez egy nagyon nemes és szép feladat, amit mindenképp támogatnunk kell. Amint látom, döntésünk helyes volt. Városunkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kosárlabda és ez most az önök jelenlétével színesedett. Ez az együttműködés remélhetőleg a következő években is folytatódni fog – mondta el Szabó Tamás az eredményhirdetés előtt, majd átadta a Kupát a mérkőzéssorozatot nyert Kőszeg együttesének, Hőbenreich Zsoltnak pedig a legeredményesebb játékosnak járó plakettet nyújtotta át.

Nemcsak a győztes együttes tagjai voltak boldogok az eredményhirdetéskor, hanem a többi csapat is, hiszen helyezésüktől függően 20 és 100 ezer forint közötti értékű utalványt vehettek át az Athlészisz Alapítványtól.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?