Szűrőbusz az oviban

Városunkban, a Központi Óvoda udvarán állomásozott három napon keresztül a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza. A szervezők az egészségügyi szűrések mellett játékokkal, arcfestéssel és kézműves foglalkozásokkal várták a gyermekeket és szüleiket.

Az udvaron felsorakozó óvodáscsoportokat Hoffer Gábor, az OTP Bank fiókvezetője üdvözölte, aki elmondta, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat roadshowjának ez a huszadik állomása, ám Jászberényben már tizenharmadik alkalommal köszönthetik az önkénteseket. Az elmúlt évhez képest a változás csupán a helyszínt, és az alkalom időtartamát érintette, hiszen ezúttal három napon át, május 28-29-30-án is az óvodában állomásozott a mobilis fogorvosi rendelő.

Ezt követően Szabó Tamás nyitotta meg hivatalosan az eseményt néhány személyes gondolattal. Gyermekkori emlékei felidézése közben akaratlanul is eszébe jutott a fognyűvő manó, ami nem véletlen, a gonosz kis lény számlájára írható a kiesett, a fájó, vagy a lyukas fog. Ahhoz, hogy minél kevesebbet emlegessék, érdemes rendszeresen részt venni a szűrővizsgálatokon. Végül megköszönte az OTP vezetésének, hogy az országos programot egy évről-évre visszatérő, helyi törekvéssé tették.

A szót Beszteri Éva intézményvezető vette át kellemes időtöltést kívánva. Kérte a résztvevőket, amennyiben a doktornő kispapírral ajándékozza meg őket, ne feledjék átadni azt szüleiknek, és megjelenni a szükséges vizsgálatokon.

A továbbiakban a fogak ellenőrzését végző szakorvos kérte az óvodások figyelmét, majd néhány javaslattal élt a helyes fogkefe használatot, a fogmosást, a nyelv tisztán tartását illetően. A gyerekek az OTP volt fiókvezetője, Fülöpné Paksi Katalin, és a vállalkozó kedvű, plüssruhába öltözött animátorok segítségével élesben is kipróbálhatták a hatalmas játékfogsoron bemutatott hatékony módszert. Elnézve a rutinos, körkörös mozdulatokat, a szűrőbuszban sem lehetett oka panaszra a gyermekmentő szolgálat dolgozóinak.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?