Azért szép volt, fiúk!

Az utolsó fordulóra maradt a döntés, hogy a lépéselőnyben lévő Szolnok vagy a Jászberényi FC nyeri meg a labdarúgó NB III Keleti csoportjának küzdelmeit. A mieinknek a Sényő ellen kellett győzniük, hogy egyáltalán érdemes legyen a rivális meccsére figyelni. Huszák Géza csapata teljesítette a feladatot, de a megyeszékhelyen hazai siker született, így ők ünnepelhettek.

Ahogy a berényi vezetőedző a mérkőzés előtt nyilatkozta, a legfontosabb, hogy vasárnap este elmondhassák, nem rajtuk múlott. Ennek szellemében korán, már a 8. percben megszerezte a vezetést a JFC, a tavaszi szezonban többször sikeres koreográfia ezúttal is működött, Albert Ádám szabadrúgásból mesterien csavart a hazai kapuba (0-1).

Ugyan Kapacina Kevin révén a félidő közepén egyenlítettek a sényőiek (1-1), de még szünet előtt visszaállította a különbséget a jászberényi gárda. A Szemere ellen elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt – huszonkettedik bajnoki találatát elérve – Farkas váltotta gólra (1-2).

Szintén ismétlődő momentum volt az utóbbi hetekben, hogy a második játékrész elején ellép ellenfelétől a JFC, begyakorolt figuraként a szöglet után Farkastól visszakapott labdát Süttő lőtte a hálóba (1-3). Időközben a Szolnoki MÁV már 2-0-ra vezetett a Sajóbábony ellen, és miután már egyik találkozón sem változott az eredmény, megmaradt a két csapat közötti egyetlen pont különbség.

Sényő-Carnifex FC – Jászberényi FC 1-3 (1-2)

Nehéz az aktuális összecsapást önmagában értékelni, hiszen óhatatlanul a „mi lett volna ha…” kezdetű mondatok kerülnek elő. Hiába a legtöbb győzelem (21), a legtöbb szerzett gól (75), és a messze legjobb gólkülönbség (44), az a fránya egy pont különbség megmaradt. Hogy mikor és hol lehetett volna meg, arról még talán sok szó esik, de az ilyenkor természetes csalódottság mellett rengeteg pozitívum is felsorolható a jászberényi csapat szerepléséről. A részletesebb értékelést megelőzően tényként kijelenthető, jobb és eredményesebb futballt láthattak a szurkolók, mint az eltelt jó néhány szezon során bármikor. Ilyenkor mondják, erre lehet építeni.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?