Ötödikek lettünk

Az 1-8. helyért lejátszott mérkőzések első köre befejeződött a kosárlabda-bajnokság elit osztályában. A felsőház rájátszása utáni sorrendet figyelembe véve, az 1-4. helyen álló csapatok nyertek minden párosításban egyaránt 3-0 arányban. Köztük a Pécs is, akik mint ismert, a mieinkkel csatáztak a négybe kerülést illetően.

Május 24-én este a Pécsett lejátszott harmadik mérkőzés az előző kettőhöz hasonló nagy csatát hozott. A JKSE összeállításában annyi változás történt, hogy a régóta sérüléssel bajlódó Alekszandrov nem vállalta a játékot. Ezzel együtt is jól kezdtünk, és döntetlen (21-21) lett az első negyed. A nagyszünetben vezettünk (43-47) is, sőt még a 3. etap is csak hárompontnyi pécsi előnnyel végződött. A zárónegyedben viszont a hazai közönség biztatását élvező baranyai gárda erősíteni tudott, és megnyerte ezt az összecsapást is: Pécsi VSK-Veolia – JP Auto-Jászberényi KSE 88-76 .

A csapat vezetőed­zője, Nikola Lazics azt mondta a mérkőzés után, hogy összességében büszkék lehetünk a JKSE idei teljesítményére. A Magyar Kupában a 4. helyen végeztek. Sokáig úgy tűnt, hogy ez a bajnokságban is megismételhető, de a sérüléshullám megtizedelte a csapatot, így a jónak mondható 5. helyen végeztek. Nagyon jó hangulatú mérkőzések zajlottak a Bercsényi úti játékcsarnokban, ahol – látva az eredményességet –, a nézőszám is egyre szaporodott. Ami figyelemre méltó még, hogy a környező településekről is – Nagykáta, Jászkisér, Alattyán, Jászjákóhalma – sokan bejártak, és „nagy jászsági családot” alkotva szurkoltak, egy-egy ütközet végén pedig vastapssal ünnepelték, jutalmazták a jászberényi kosárlabdacsapatot. Sőt, többször egy-egy település iskoláinak diákjai – a JKSE autóbuszával beszállítva –, tapasztalhatták meg, hogy milyen is egy igazi kosárlabdameccs hangulata. Remélhetőleg a nyári pihenő után sikerül megtartani a csapat nagyobbik részét, az új igazolásokkal pedig ismét összehozni egy hasonló ütőképes együttest.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?