Győzelem tíz emberrel

A Diósgyőr II elleni biztos siker után is győzelmi kényszerben lépett pályára a Jászberényi FC a Nyírbátor vendégeként a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 28. fordulójában. A három pont begyűjtésénél talán még többet jelent, ahogy azt elérte a csapat, és ráadásként a Szolnok is botlott.

Miski és Ludasi sérülés miatt nem állt Huszák Géza rendelkezésére, ám a JFC nélkülük is igyekezett egyértelművé tenni, mindent megtesz, hogy behúzza hátralévő meccseit. A 20. percben tetszetős adogatás után Szemere jól ívelt középre, az érkező Albert Ádám pedig az ötösről fejelt a kapuba (0-1). A gól akár némi megnyugvást is hozhatott volna, de alig öt perc múlva a hazaiak kitörő csatárát Menczeles a tizenhatoson kívülre futva csak szabálytalanul tudta megállítani, amiért a játékvezető kiállította a berényi kapust. A mezőnyből Herczeget kellett kényszerűen lehívni, így érkezhetett a kispadról Juhász Tibor a gólvonal elé. Beugróként, bemelegítés nélkül is bravúrosan védte a megítélt szabadrúgást, és a továbbiakban is többször bizonyította, lehet rá számítani.

Ez a tartás jellemezte az egész gárdát, és ezt erősítette a 38. perc, amikor Szanyi hosszú labdájával Farkas lógott meg a védők között, aztán a kapus mellett a hálóba gurított (0-2). Húsz perc emberhátrány után még egy félidő várt a mieinkre tíz emberrel, de kétség helyett „háromság” jött, az 51. percben Albert szögletéből Hevesi-Tóth Tamás fejjel növelte az előnyt (0-3). Taktikusan, azt játszva, amit ilyen esetben kell, hozta le a gárda a fennmaradó negyven percet, egyértelmű győzelmet aratva. Úgy tűnt, a létszámhátrány még inkább egységet kovácsolt, ami remélhetőleg kitart a bajnokság hajrájában is. Nyírbátor – Jászberényi FC 0-3 (0-2)

A listavezető Szolnoki MÁV a sereghajtó Cigánd ellen vesztett pontokat – ráadásul otthon –, így a JFC egy pontnyira közelítette meg megyei vetélytársát, míg az ESMTK biztosan nyert a DVTK II vendégeként (0-4). Az utolsó előtti fordulóban, május 26-án, vasárnap épp az erzsébetiek látogatnak Jászberénybe, a kezdés 17.30-kor lesz. Mivel előnyünk jelenleg egy pont velük szemben, győzelem esetén az ezüstérem már biztos lenne. A Nyírbátorban látott mentalitás viszont azt mondatja, talán lehet még feljebb…

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?