Átlépték az árnyékukat

Három vereség után a Jászberényi FC-nek a 27. fordulóban a Diósgyőr II ellen kellett életben tartani bajnoki reményeit a labdarúgó NB III Keleti csoportjában.

A betegségéből felépült Albert Ádám és az eltiltását letöltő Ilkovics is a kezdőben kapott helyet, a meccs pedig igazolta, jó, hogy visszatértek. Visszafogott ismerkedés után a miskolci fiatalok már a 9. percben letették névjegyüket, egy bal oldali elfutás után a visszagurított labdát a középen érkező Boros tíz méterről a kapu bal oldalába vágta (0-1). A pesszimistább hazai szurkolók talán a negyedik vereséget vizionálták, Albert azonban nyolc perc elteltével egy 24 méteres szabadrúgásból remekül csavart a jobb alsó sarokba (1-1). A JFC kezdett visszatalálni korábbi önmagához, előbb Farkas lövését védte Bukrán, majd a 30. percben egy beadást követően Lakatos közeli kísérletét hárította a DVTK NB I-es csapatában is szerepelt hálóőr, a kipattanóból Farkas a léc fölé tüzelt. Egy percre rá Farkas indítása után Albert balról centerezett, Ilkovics pedig érkezett és a rövid sarokba továbbított (2-1). Megérdemelt berényi vezetéssel mentek szünetre a csapatok.

A második játékrészben az első pulzusszám-növelő mozzanat egy diósgyőri fejes után adódott, de Menczeles védett, míg a túloldalon Szemere beadása után Albert vétette el a labdát. A 66. percben már pontosabb volt, miután Farkasnak tett vissza kiválóan egy kényszerítőt, aki 11 méterről a bal alsóba tekert (3-1). Csak újabb két perc kellett, hogy végleg eldőljön a mérkőzés, Albert szerzett labdát, meglépett a bal oldalon, Ludasihoz játszott, akinek önzetlen passzából a teljesen kijátszott védelem mellett végül Farkas talált be (4-1). A hátralévő időben biztosan uralta az eseményeket a JFC. Jászberényi FC – Diósgyőri VTK II 4-1 (2-1)

Jókor jött pofonként hatott a találkozó elején kapott gól. Huszák Géza csapata kihasználva az egyéni képességeket, ugyanakkor csapatként játszva kerekedett ellenfele fölé. Lezárult az utóbbi hetek rossz szériája.

Az első két helyezett rangadóján az ESMTK fogadta a Szolnokot, s a 2-2-es döntetlen következtében győzelmükkel a mieink a második helyre léptek, egy ponttal az erzsébetiek elé. A MÁV előnye három fordulóval a befejezés előtt három pont. A következő összecsapás Nyírbátorban vár Hevesi-Tóth Tamásékra, és bár a házigazdák a hírek szerint anyagi gondokkal küzdenek, figyelmeztető, hogy Tiszaújvárosban pontot tudtak szerezni. A május 19-én, vasárnap 17.30-kor kezdődő találkozón az ősszel az akkori hazai pályánkon, Gyöngyösön elszenvedett vereségért is elégtételt vehetnénk.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?