Még több a sérült

Szegény embert még az ág is húzza! – így szól az egyik magyar közmondás és, ez most pont ráillik kosárlabdacsapatunkra.

Először, hétközi mérkőzésen május másodikán, csütörtökön a második helyezett Szombathely volt a vendég. A mérkőzés elején az alapemberek közül Coleman mellett Pitts, és a csapatkapitány Cseh György is hiányzott, menet közben pedig Alekszandrov is megsérült.. Mindezek ellenére nagyon jól tartották a fiúk magukat, hiszen 19-19 volt az első negyed, sőt 36-32-nél cseréltek térfelet a küzdőfelek. A harmadik etapban aztán jött a Falco henger, azonnal egyenlítettek és 44-57-nél kezdték a zárónegyedet, amit szintén megnyertek, és biztos győzelmet arattak: JP Auto-JKSE – Falco-Szombathely 57-78.

Vasárnap már a listavezető Körmend következett. Itt a fent felsorolt játékosok mellett Pantelics sem tudott pályára lépni. Rakics kivételével senki nem volt bevethető a megszokott kezdőcsapatból. Így a JKSE minden fiatalja szerephez jutott, akik Aleksa Brbaklics vezérletével becsülettel végigküzdötték a találkozót – megnyerve a 3. negyedet –, de jócskán alulmaradtak a sokkal esélyesebb, erőtől duzzadó hazaiakkal szemben. Egis Körmend – JP Auto-JKSE 83-59.

E két vereség ellenére sincs semmi gond, ha a Pécs elleni páros csatára felépül minden játékos. Szombaton a Szolnoki Olaj vendége lesz a berényi gárda, május 15-én szerdán pedig a Pécs lesz a vendég Jászberényben.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?