Élhető élővilágot!

A Terplán Zénó Ferences Középiskola szervezésében és a Jászberényi Ifjúsági Önkormányzat anyagi támogatásával április 26-án, pénteken harmadik alkalommal valósult meg a Föld napi tanulmányi verseny az intézmény Monostori úti épületében.

A játékos vetélkedőre Jászberény, Jászdózsa, Jászjákóhalma, Jászszentandrás és Nagykáta háromfős csapatai érkeztek. Az idei Föld napja a „Célunk: az élővilág változatosságának megőrzése” témára épült.

A rendezvényt Bozóki Imre, a Jászberényi Ifjúsági Önkormányzat diákpolgármestere és Balog Donát, az Ifjúsági Munkacsoport elnöke nyitotta meg. A rendező iskola részéről a vendégeket Szabó Attila igazgatóhelyettes köszöntötte.

Idén a győztes a jászszentandrási Kunráth Sándor Általános és Művészeti Iskola csapata lett. A második helyet a Lehel Vezér Gimnázium 8. osztályosai, a harmadikat pedig a nagykátai Váci Mihály Általános Iskola csapata szerezte meg.

A vetélkedőt követően a növény- és állatvilággal közvetlenül is „találkozhattak” a résztvevők. Előbb az „Ültess fát a Földnek!” kampány keretében csapatonként egy-egy növényt ültettek el a diákok, majd a program zárásaként a jászalszószentgyörgyi Lovascentrum és Magyar Udvarban lóra pattanhattak és lovaskocsikázhattak is.

A jó hangulatú rendezvény létrejöttét a Jászberényi Ifjúsági Önkormányzat, valamint a Jászberényi Állat- és Növénykert támogatta.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?