Kihelyezett bizottsági ülés

Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő- testületének Városüzemeltetési Bizottsága rendhagyó ülést tartott április 4-én, csütörtökön tíz órai kezdettel.

A bizottság tagjai ezúttal a Szent István körúti Gyógypedagógiai Módszertani Intézménybe látogattak el. A Hajnal-Nagy Gábor alpolgármesterrel érkező vendégeket az iskola igazgatója, Bárcziné Kulcsár Júlia, illetve a környezeti nevelésért felelős pedagógus, Gulyás Sándorné köszöntötte. A kihelyezett nyílt ülés keretében megtekintették az iskola udvarán tavaly a bizottság támogatásával megvalósított és azóta is szépen művelt magas ágyásos kiskerteket, és a szintén a gyerekek gondozása alatt lévő Ligetes Tanösvényt.

A Zagyva parti tanösvény beültetését ugyancsak a Városüzemeltetési Bizottság biztosította és az iskola tartja rendben. Az intézményben két szakmát sajátíthatnak el a tanulók. Az udvaros szakma a kertgondozásra készíti fel a fiatalokat. A másik itt tanult szakma tanulóinak képviselői is számot adtak tudásukról, ugyanis a konyhai kisegítőnek készülő diákok finom harapnivalókkal fogadták a látogatókat. Búcsúzóul a tanulók által készített egy-egy vidám rajzot, illetve az Iskolakertekért Alapítvány május 9-i programjára szóló meghívót is magukkal vihették a képviselők a kellemes délelőtt emlékeként.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?