Kegyetlen a futball

Mondják, hosszú távon a labdarúgás igazságos – ebbe a bölcsességbe próbálhatunk meg kapaszkodni, miután a Jászberényi FC egy góllal alulmaradt a Szolnoki MÁV FC ellen az NB III Keleti csoportjának megyei rangadóján.

Ha egy hete azt írtuk, az ellenfél megérdemelten nyert, ezúttal azt kell megállapítanunk, a JFC-nek az érdemtelen vesztes szerepe jutott. Esős vasárnap köszöntött a városra, de a presztízscsatára remekül előkészített pálya várta a küzdő feleket.

Mindkét gárda alaposan feltérképezhette a másikat, húsz perc viszonylagos óvatoskodás után a baloldalon kilépő Albert Ádámot buktatták, és a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A 11-esből Hevesi-Tóth Tamás biztosan lőtt a bal alsó sarokba (1-0). Alig pár perc múlva egy szöglet Ilkovicsot találta meg, teljesen szabadon fejelhetett kapura, de épp a kapus kezei közé bólintott. Így 2-0 helyett sajnos szinte rögtön 1-1 következett, miután egy balról beívelt szolnoki szabadrúgásból a tisztázni akaró Hevesi-Tóth fejét érintve a kapu jobb oldalába hullott a labda, öngól (1-1).

A balszerencsés momentum kissé visszavetette Huszák Géza legénységét, de komoly védenivalója továbbra sem akadt Miskinek. A vendégek labdatartásra törekedtek, sikerrel.

A szünetben Svedyukot Ludasi váltotta, aki rögtön jól húzott el a jobb szélen, beadását Molnár-Farkas szedte fel az érkező Farkas János elől. Az eső is szünetet tartott, ami a színvonalnak is használt.

Fölényt harcolt ki a JFC, és ez helyzetekben is megmutatkozott, egy perc alatt két fejest hárított bravúrosan a szolnoki hálóőr. Szöllősi becserélésével még támadóbb szellemű lett az összetétel, a listavezető néhány kósza ellenakciótól eltekintve nem is igen veszélyeztetett. Sokkal inkább benne volt a játékban a jászberényi gól, de ahogy említettük, a futball néha kegyetlen. Bő tíz perccel a befejezés előtt az épphogy beálló Kun végzett el a jobb oldalról szabadrúgást, a hosszú oldalról Simon Attila középre fejelt, amit még menteni tudtak a berényi védők, de a kialakuló kavarodásból végül Szabó Richárd az ötösről a kapuba kotorta a labdát (1-2). A szaporodó sárga lapok is mutatták az egyre elkeseredettebb küzdelmet, mindkét csapat mozgósította utolsó energiatartalékait. A hátralévő időben is ostrom alá vették a vendégek állásait a mieink, Süttő ballábas lökete a bal kapufáról a jobbra, majd szögletre vágódott: Nem kis szerencsével, de megtartották minimális előnyüket az utolsó néhány percre Papp kiállítása miatt tíz főre fogyatkozó szolnokiak, miután Hevesi-Tóth közeli perdítése is kimaradt a 95. percben. Jászberényi FC – Szolnoki MÁV FC 1-2 (1-1).

Nem igazán lehet szemrehányást tenni, mert bár nyilván akadtak hibák, a JFC végig eltökélten, felvéve a kesztyűt játszott, a pontszerzésre minimum rászolgált volna a taktikusan futballozó, de ziccert szinte ki sem alakító látogatókkal szemben. Ezzel öt fordulóval a befejezés előtt négy pontra nőtt a MÁV FC előnye. A másik nagy rivális, az ESMTK szintén otthon kapott ki, az Eger vitte el a három pontot Pestszenterzsébetről (1-4), így a JFC maradt második.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?