Nevelő-oktató munka a Klapkában

Diáknapon tölthették az időt a Klapka György iskola tanulói április 17-én szerda délelőtt. A diáknap megnyitóján az önkormányzattól Nagy András, a Humán Erőforrás Bizottság elnöke köszöntötte az osztályokat.

Csintó Ildikó tanárnő, a Diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus arról tájékoztatta lapunkat, hogy a tanulók igényeit felmérve versenyeket, illetve szépségápolással kapcsolatos programokat rendeztek idén. Egyéni és csoportos versenyekben is megmérkőzhettek a tanulók, az utóbbi kategóriában tíz pontgyűjtő állomáson teljesíthettek a csoportok. Sor került a szokásos a focibajnokságra is, ahol ezúttal 600 forintos nevezési díjjal vehettek részt a játékosok. A nevezési díjakból bejött összeget a bajnokcsapat vihette haza, akik ezenkívül csemegecsomagokkal is gazdagodtak.

A lányok fodrászattal és körömápolással lazíthattak, miközben néhányan jövőbeli szakmájukat gyakorolták.

A Gazdaságfejlesztési Innovációs Operatív Program keretén belül, idén pályázati pénzből lehetőség nyílt megvendégelni a diákokat szendvicsekkel, mely szintén pozitív pillanata volt a napnak – tudtuk meg Csintó Ildikótól. A továbbiakban a program céljáról osztotta meg gondolatait. – Szeretnénk elmélyíteni a tanár-diák viszonyt, hiszen a 21. században nevelő-oktató munkát végzünk, amibe a tanuláson túl beletartozik a szociális problémák kezelése is – hangsúlyozta.

A reggeli órákban Tamás Zoltán igazgató köszöntötte az osztályokat és a tanárokat, majd röviden ismertették a napi programot. Nagy András HEB elnök szintén köszöntötte a tanulókat, majd eredményes versenyzést és jó szórakozást kívánt nekik.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?