Vereség a rangadó előtt

Kilenc egymást követő meccsen nem veszített pontot a Jászberényi FC a labdarúgó NB III Keleti csoportjában. A 24. fordulóban a Putnok otthonában jöhetett volna a tizedik győzelem, ám a házigazdák kihasználták, hogy a JFC nem volt olyan „éles”, mint az elmúlt időszak mérkőzésein.

A mérkőzés elején kölcsönös tapogatózás mellett kevés igazán veszélyes helyzet alakult ki a kapuk előtt, ám a 22. percben Svedyuk labdaszerzése után egy mintaszerűen végigvitt gyors támadás végén Albert jobb oldali begurítását Farkas okosan emelte balról a hosszú sarokba (0-1). A hazaiak előtt a 35. percben adódott az addigi legnagyobb lehetőség, de a kilépő csatár elől Szanyi mintaszerű becsúszással tisztázott. A félidő végén kétszer is megduplázhatta volna előnyét a berényi gárda. Előbb Birtalan jó cselek után veszélyesen lőtt keresztbe, de a labda elsuhant az érkezők, majd a bal alsó sarok előtt is, alig később pedig egy bedobás után Albert balról, kissé éles szögből lőhetett, megdöngetve a jobb kapufa külső élét. Ha nem is alakult ki látványos futball, az első negyvenöt percben stabilnak tűntek a mieink, a szünet után viszont nem várt fordulat következett. Bő öt perc után egy ellentámadásnál még Farkas találhatott volna be, de kísérlete az oldalhálóban landolt, a borsodiak azonban rátettek egy lapáttal, és egyre több gondot okoztak Miski kapuja előtt. Az 57. percben egy fölöslegesnek látszó szabálytalanság miatt büntetőhöz jutott a Putnok, de Vajda 11-esét Miski a bal alsó sarok előtt remek vetődés után hárítani tudta. A bravúr sem hatott ébresztőként, két perc múlva egy felívelésből Illés a középső védőket és a kimozduló jászberényi kapust is megelőzve emelt a hálóba (1-1). Cserékkel igyekezett frissíteni a JFC szakvezetője, ment is előre a csapat, ám a belelkesedő pályaválasztó visszaverte a próbálkozásokat.

Tíz perccel a befejezés előtt egy kevés húzásos kontra végén a jobbról visszatett labda Katonához került, aki egy csellel tisztára játszotta magát, majd 12 méterről a bal felsőbe bombázott (2-1). Hiába voltak szögleteink, a hazaiak szervezett és önfeláldozó védekezéssel megóvták minimális előnyüket, és bár szomorú kimondani, a második játékrész alapján megérdemelt győzelmet szereztek. Putnok FC – Jászberényi FC 2-1 (0-1).

Egy szép sorozat tehát lezárult, pedig a látottak alapján meg lett volna az esély legalább a pontszerzésre. A húszpercnyi „áramszünet” ezúttal nem fért bele, utána már hasztalan volt az igyekezet. A két ellenlábas begyűjtötte a három pontot, a Szolnok a DEAC otthonában 4-3-ra, az ESMTK Füzesgyarmaton 3-1 nyert, így váltás történt az élen. A megyei rivális egy pont előnybe került, az erzsébetiek pedig pontszámban beérték a jelenleg második JFC-t. A „visszacsere” esélye azonban rögtön adva van, ugyanis április 28-án, vasárnap 16.30-tól a Szolnoki MÁV érkezik a nagyon várt rangadóra. Ha nem is feltétlenül sorsdöntő, de rendkívül fontos lesz az összecsapás, a putnoki vereség remélhetőleg pozitív energiákat mozgósít majd jászberényi oldalon.

(Archív fotó)

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?