Integrált görkorcsolya verseny

Hagyományosan a Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Jászberényi Sport Egyesület ezúttal is Integrált Görkorcsolya Versenyt rendezett Jászberényben. A versenyen három olyan görkorcsolyás is indult, akik az Abu Dhabi Speciális Világjátékokról érmekkel tértek haza.

Április 11-én rendezett görkorcsolyaverseny elsődleges célja a görkorcsolya sportág népszerűsítése, közös versenylehetőség biztosítása értelmi fogyatékossággal élő és ép sportolók részére, de mint megtudtuk, más apropója is volt a sportrendezvénynek.

– Egyrészt azért rendezzük önöknél, mert itt mindig nagy szeretettel fogadnak bennünket, amihez hozzátartozik az is, hogy jók a körülmények, rendezett a pálya és környéke. Másrészt nemrég tértek haza az Abu Dhabi Speciális Olimpiai Világjátékokról a magyar versenyzők, akik 14 sportágban nem kevesebb, mint 68 érmet szereztek. A görkorcsolyások is kitettek magukért, hiszen nyolc éremmel tértek haza az Egyesült Arab Emírségekből. Őket köszöntöttük a verseny előtt – mondta el Miklósné Malek Erzsébet görkorcsolya szakágvezető. Tanítványai közül többen is rajthoz álltak köztük, Bartha Beatrix is, aki bronzérmet szerzett egyéniben, párosban pedig aranyérmes lett. Beatrix elmondta, hogy meglepődött, és jó érzés töltötte el, amikor köszöntötték őket. Továbbá annak is örül, hogy egyáltalán eljöhettek Jászberénybe és a kellemes tavaszi időben együtt versenyezhettek a helyi és a más városból érkező társakkal.

Az öröm kölcsönös volt, hiszen Abu Dhabi aranyérmeséhez hasonlóan Redler Aisa, a JSE fiatal versenyzője is örült, hogy meghívást kapott, mert mint mondta – segíteni mindig nagy öröm és jó érzés. Mivel a JSE gyorskorcsolyások téli idénye befejeződött, Aisan kívül több klubtársa is rajthoz állt a saját rendezésű versenyen.

Összességében elmondható, hogy a rendezvény ezúttal is elérte célját. Kellemes napot töltöttek együtt a gyorskorcsolyázók és természetesen a szurkolókból sem volt hiány, hiszen az iskolatársak, sőt sok szülő is elkísérte csemetéjét az integrált versenyre.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?