Jászberény Város Mecénása díj

Sebestyén László a szakmunkásvizsga letétele után a Szolnok Megyei Sütőipari Vállalatnál kezdte pályáját.

1986-ban pályázat útján a vállalat jászladányi sütőüzemébe került, mint üzemvezető. 1990 márciusától Szentmártonkátán bérelt pékséget egyéni vállalkozóként. 1992-től a jászberényi saját üzemében hat munkatárs foglalkoztatásával folytatta szakmai munkáját. 1994-ben alakult a Sebestyén Kft., amely bolti kiskereskedelmi és a pékséghez kapcsolódó nagykereskedelmi tevékenységet lát el.

Hagyományos technológiával dolgoznak, számukra a kenyér lelke a kovász. Termékskálájuk az évek során folyamatosan bővült, kezdetben inkább csak hagyományos termékeket gyártottak, amelyekből legismertebb a kovászos kenyér, majd egyre nagyobb hangsúlyt fektettek az egészséges táplálkozásra. A jelenlegi termékskálát húszféle kenyér, 150 péksütemény, hatvan cukrászsütemény alkotja.

1999-től kezdődően foglalkoznak tanulóképzéssel, pék, cukrász, eladó szakmákban. 2011-től tanulóikat képzett munkatársaik mellett korszerűen felszerelt oktatóterem is segíti a felkészülésben. Jól szerepelnek iskolai és országos tanulmányi versenyeken. Büszkén vallja, hogy jól felkészítik a diákokat, a vizsgákon és a munkahelyeken is megállják a helyüket. Mindhárom szakmában részt vesznek a felnőttoktatásban, továbbá egyetemi, főiskolai hallgatóknak is biztosítják az élelmiszergyártás gyakorlati tudnivalóinak elsajátítását.

Sok jászberényi intézmény – óvodák, iskolák, idősek otthona, sportszervezetek, egyesületek, múzeum –, rendezvényeit és alapítványait támogatják termékeikkel és pénzbeli adományokkal. Támogatásaik nem öncélúak: a hagyományőrző bemutatók fogathajtó versenyek, lovasversenyek, nyári táborok, mentőkutyás rendezvények, a Csángó Fesztivál mind olyan, a városunk életét színesebbé, értékesebbé tevő megmozdulások, amelyek az élhető, mások számára is vonzó város kialakításában nagy szerepet játszanak.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?