Elcsúszott az Olaj

Hatalmas érdeklődés előzte meg a kosárlabdabajnokság utolsó játéknapját, hiszen április 6-án, szombaton már nem is árultak belépőket. Nem csoda a szurkolók kíváncsisága, mivel a többszörös bajnok és kupagyőztes Szolnoki Olaj látogatott a 4. helyen álló Jászberényi KSE otthonába. A telt házas mérkőzés bizonyára sokáig emlékezetes marad a hazai drukkerek számára.

Mindkét oldalon hiányozott meghatározó játékos. A vendégek közül többen, nálunk pedig Coleman szurkolt civilben társainak. A megyeszékhelyről is egy szektornyi kosárlabdarajongó érkezett a Bercsényi úti játékcsarnokba. Az óriási hangorkánban remekül kezdtek a mieink, hiszen Aleksa Brbaklics duplájához Pantelics rakott egy triplát és egy kettest, 7-0. Érkezett a válasz is és a negyed végére már egy ponttal (17-18) vezetett az Olaj.

Lendületben maradtak a vendégek a 2. etapban is, és Vojvoda Dávid vezérletével növelték előnyüket. Szerencsére a remek napot kifogó Brbaklics beszórt egy hármast, majd a félidő vége előtt Pitts és Pantelics találata is három pontot ért, de így is 30-38-as szolnoki előny volt látható a nagyszünetben.

A negyedórás pihenő után mindenki hatalmas lelkesedéssel vetette magát a küzdelembe. Rakics triplájával átvettük a vezetést, ami a negyed végére meg is maradt, 60-56. Az utolsó játékrészben – az egyébként is lelkes és nagyon sportszerű – szurkolótáborok óriási biztatásba kezdtek. A vendégek nyolc ponttal is vezettek már, ám a berényi játékosok ekkor sem adták fel, óriási iramot diktálva Alekszandrov hárompontosával 77-78-ra alakult az állás. 11 másodperccel a vége előtt az Olaj egyik büntetője kimaradt. Már csak annyi idő maradt, hogy Pitts felhozza a labdát, távolról, 9 méterről célba vegye a palánkot – és láss csodát, a labda csont nélkül hullott a kosárba. Így jöhetett az ünneplés, hiszen hét év után először sikerült legyőzni a „nagy testvért”. JP Auto-JKSE – Szolnoki Olaj KK 80-79.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az élete legjobbját játszó Brbaklics elmondta: nem az számított ő hogy játszott, hanem az, hogy megmutatták, milyen egységes a berényi csapat, hiszen mindenki hozzátett egy-egy szeletet a nagy sikerhez. Természetesen Lazics mester is elégedett volt játékosaival, és ezúttal is kiemelte a jászberényi szurkolótábor hatalmas segítségét. Ezzel a győzelemmel 4. helyen végzett az alapszakaszban a JKSE. A felsőház első hazai mérkőzése szombat, 18 órakor a Körmend ellen lesz.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?