Folytatta sorozatát a JFC

Hatos győzelmi szériát ért el a Jászberényi FC a labdarúgó NB III Keleti csoportjában, így esélyesként várta a középmezőnybe tartozó Egert a 21. fordulóban. Külön motivációt jelentett, hogy az őszi fájó vereségért sikerüljön a visszavágás. Meg kellett érte harcolni…

Még tíz perc sem telt el, amikor szépségdíjas góllal megszerezte a vezetést a JFC. Albert Farkassal játszott össze, majd Ludasi kapta a labdát, aki tíz méterről vágta a léc alá (1-0). Talán túlságosan is megnyugtatta a vezetés a mieinket, csökkent a koncentráció, és nyolc perc múlva jött a válasz. Farkas Krisztián áthámozta magát a kifutó Miskin, majd közelről lőtt a kapuba (1-1). A vendégek jól tömörültek, megkönnyítette a dolgukat, hogy az összjátékba sok pontatlanság csúszott. Nem hogy a vezetést nem sikerült újra megszerezni, de a 34. percben egy újabb védelmi kihagyást ismét kihasználtak az egriek. Ezúttal is Farkas Krisztián lépett ki, passzából pedig Gresó közelről volt eredményes (1-2). A szünetet követően szinte rögtön egyenlíthetett volna a JFC, de Szöllősi mesterien csavart szabadrúgása a kapufáról kifelé pattant. Öt perc múlva viszont már összejött a második hazai gól, miután Albertet buktatták, a megítélt büntetőt pedig Farkas János magabiztosan értékesítette (2-2). A Heves megyeiek már kevesebbszer kerültek a berényi kapu elé, viszont a játék tördelésével csaknem teljesen kifogták a szelet a mieink vitorlájából. A labdarúgás azonban ezen a napon az igazságos arcát mutatta, a nem brillírozó, de játszani akaró csapat próbálkozásai célt értek. A 78. percben Ludasi jól vette észre Farkast, aki nagyszerű ütemben tálalt Sándor István elé, ő pedig pazarul emelt a jobb felső sarokba (3-2). A hátralévő időben kitartott az előny, ezzel Huszák Géza gárdája nehéz, de megérdemelt győzelmet könyvelhetett el. Jászberényi FC – Eger SE 3-2 (1-2).

Hogy a nyerőszéria és az esélyesség terhe, a hirtelen jött meleg, vagy az óraátállítás volt-e az oka – esetleg ezek együttesen –, nem tudni, de csak rövid időszakokban köszönt vissza a JFC-nél az előző hetek gördülékeny játéka. Persze a nyertes meccset nem kell magyarázni, sőt… A kibrusztolt, „munkás” győzelmek nélkülözhetetlen epizódok egy hosszú sorozatban. Az újabb izgalmas rész április 7-én, vasárnap 16 órától „forog” majd Salgótarjánban, ahol a kiesés ellen küzdő házigazdával szemben kéne újabb elismerést kiváltó produkciót bemutatni.

Már csak azért is, mert a forduló előtt listavezető ESMTK otthon kapott ki a Nyírbátortól (0-1), így azonos pontszám mellett több győzelmével a JFC eléjük került, míg a Szolnok megszerezte a három pontot a Gyöngyös ellen (2-1), és az élre állt, de előnye csak egy pont.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?