Közös munka, nemes cél

A „TeSzedd! 2019” országos kezdeményezéshez csatlakozva városunkban is kesztyűt húztak az oktatási intézmények, szervezetek illetve a lakosság egyéni önkéntesei, hogy közös erővel tegyenek Jászberény tisztaságáért, a lakókörnyezet szépítéséért.

A tavaszias időjárás kedvezett a péntek reggel gyülekező, tettre kész sokaságnak, akiket Szabó Tamás polgármester üdvözölt a Klapka György Szakképző Iskola udvarán. Beszédében igyekezett arra inteni mindenkit, hogy ne hálátlan feladatként gondoljanak a szemétszedésre, hanem nemes cselekedetként, hiszen az ápolt környezet közös érdek.

–Ez Magyarországnak a legnagyobb létszámot megmozgató, önkéntes segítő jellegű tevékenysége, és büszkék lehetünk, hogy részt vehetünk benne az utóbbi évek egy milliónál is több önkénteséhez csatlakozva – biztatta a megjelenteket.

Az eligazítást követően az intézmények képviselői között szétosztásra kerültek a hulladékzsákok, majd miután a kesztyűk is gazdára találtak, csoportokra oszlott a tömeg, hogy a város különböző pontjain teljesítsék példaértékű küldetésüket. A diákok főként a belvárosban, a Zagyva partjának környékén barangoltak, de a vasútállomás és a Pelyhes-part területén is találkozhattak a járókelők szorgos szemétszedőkkel.

A hatodik alkalommal megszervezett gyűjtési akció jóvoltából várhatóan több ezer kilogramm hulladék kerül majd mérlegre, városunk közterei pedig egy időre fellélegezhetnek.

* * *

A városüzemeltető J.V.V.N. Zrt is csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz. Hazánk legnagyobb önkéntes hulladékgyűjtési akcióját, idén immár nyolcadik alkalommal rendezték meg. A szemétgyűjtési akció keretén belül társaságunk közel száz gyűjtőzsákot töltött meg az illegálisan elhelyezett hulladékokkal, ami nagyságrendileg több száz kilogramm mennyiségnek felel meg.

Kazsimér Nóra
Latest posts by Kazsimér Nóra (see all)

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?