Győzelem áldozattal

Ismét 3:0-ra győztünk, ráadásul idegenben, a Budaörs vendégeként. Győzelmünk ellenére azonban nem lehetünk felhőtlenül boldogok, hiszen súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Petőváry Panni.

Kimondottan jól kezdtek a budaörsiek ellenünk, néhány percnyi játék után 13-9-re is elléptek tőlünk a Pest megyeiek. Érezhetően felpaprikázott bennünket, hogy a Budaörs irányította a játékot, 15-14-es hazai előnynél pedig Petőváry Panni és Anastasiia Malysheva jutott nálunk szóhoz, s Oksana Yakovchuk leütésével – egy labdamenet erejéig – már mi vezettünk 16-15-re. 16-16-nál sajnos lenn maradt a parkettán Petőváry Panni – csak remélni tudjuk, hogy nem sérült meg olyan súlyosan a bokája, mint ahogy látszott.

A mindenkit megrázó eset úgy tűnt, a házigazdát zavarta meg jobban, Pintér Andrea leütésével már 22-17-re vezettünk, Ivana Bulajic sáncolása pedig végképp eldöntötte a szettet (20-25).
A második játszmát is jobban kezdte Fekete Krisztina gárdája, amely 7-3-ra is vezetett ellenünk. 8-7-re azonban fordítottunk, a rossz kezdés után átvettük a játék irányítását olyannyira, hogy egy 8-0-s sorozat után 11-7-es előnyünknél szerzett ismét pontot a Budaörsi DSE – korábbi csapatkapitányunk, Bleicher Nóra sáncolásával. A végjátékhoz kanyarodva 19-17-es vezetésünknél szinte kézzelfogható közelségbe kerültünk a 2:0-s előny megszerzéséhez, ami be is következett (20-25).

A harmadik szett elején 6-1-re, majd 14-6-ra elhúztunk a Budaörstől. Ekkor a játék minden elemében sokkal jobban teljesítettünk, mint a hazaiak. Jó volt látni, hogy ebben a helyzetben is sprinteltünk minden labdáért, ha a szükség úgy hozta. Amikor 20-10-nél tíz ponttal lehagytuk a házigazdát, már erősen gyaníthattuk, ezt a mérkőzést nem engedjük ki a kezünkből, és gyorsan megtudtuk a számszerű végeredményt is (11-25). Sikerült tehát megkaparintani idegenben a három pontot! Budaörsi DSE – Jászberény Volleyball Team 0:3 (-20, -20, -11).

Legközelebb március 29-én (pénteken) 19 órakor fogadjuk hazai környezetben a szintén az 5. helyre pályázó MTK Budapest gárdáját, két nappal később pedig már Balatonfüreden fogunk vendégeskedni.

(Archív fotó)

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?