Kiállítottak a lehelesek

Különleges eseményre gyűlt össze március 8-án a Lehel Vezér Gimnázium 11. N osztálya, ugyanis rajz vizsgamunkáikból nyílt kiállítás az iskola emeleti folyosóján. Az ünnepélyes alkalmon Velkeiné Pócz Ilona tanárnő személyesen értékelte a tanulók munkáit.

Az iskola könyvtára megtelt tanárokkal, büszke szülőkkel, nagyszülőkkel, érdeklődő barátokkal és az est főszereplőivel, a 11. N osztállyal. A megjelenteket Antics István, a Lehel Vezér Gimnázium igazgatója köszöntötte, aki kiemelte, hogy az iskolában évek óta hagyomány a rajz és vizuális kultúra tantárgy lezárásaként vizsgamunkát készíteni.

Idén szokatlan helyzet állt elő, hiszen két rajztanár is részt vett az eseményen. Velkeiné Pócz Ilona tanárnő aktív tevékenységének utolsó állomásaként készítette fel és értékelte a tanulókat, míg Nagy Tamás új rajzoktatóként a hagyományok elsajátításáért érkezett, hiszen ezt követően a tanár úr örökli át a Pócz Ilona tanárnő által kezdeményezett kiállítás szervezését, melyben nyugalmazása előtt még aktívan részt vett. A felkészülési időszakot, a sokszor határidőkhöz kötött elvárásokat a diákok humoros előadásban elevenítették fel, mellyel mosolyt csaltak a tanárnő arcára.

Az ünnepség keretében három sajátságos megoldásban született vizsgafilmet is megtekinthettünk, majd Velkeiné Pócz Ilona tanárnő lépett a pulpitus mögé. Bevezetőjében a diák-szülő jó kapcsolat ápolására tért ki, valamint a pályaválasztás nehézségeire, mellyel hamarosan szembe néznek a gyerekek. Ennek előfutára a gimnázium, ahol többek között ilyen eseményeken is megtapasztalhatják a határidők fontosságát, vagy a munka gyümölcsének örömét. Bár a többség nem rajzzal fog továbbtanulni, mégis néhányak számára irányadó lehet egy-egy ilyen megmérettetés. Ennek tükrében nemcsak rajztudás, hanem hozzáállás és szorgalom tekintetében is értékelte a tanulókat. A tanárnő jóindulatának köszönhetően még az utolsó percekben is feljebb kanyarintotta a jegyeket annak, akit úgy ítélt meg, hogy sokat dolgozott az ott látható műsoron, vagy épp újra megnézve értékesebbnek látta a kisfilmjét.

Összességében szinte mindenki szép eredményeket ért el, de talán ettől is nagyobb élmény volt, hogy a végén a szülők együtt nézték meg gyerekükkel a munkákat. A kreatív alkotások megtekintése után rövid vendégséggel zárult az esemény.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?