Gyorskorcsolya Diákolimpia

Két hét elteltével ismét nagyszabású rövidpályás gyorskorcsolya verseny színhelye volt a jászberényi fedett jégpálya. Itt rendezték március 9 és 10-én az Országos Rövidpályás Gyorskorcsolya Diákolimpiai Döntőjét.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, a Jász Kupa után a diákolimpia lebonyolítását is a Jászberényi SE-re bízta. A rendezőknek ezúttal is akadt dolga bőven, hiszen az ország minden részéről érkező iskolák 186 diákját kellett az előírt idősorrendben a jégre vezényelni. A kiírás szerint ezúttal nem az egyesületek, hanem az iskolák tanulói versenyeztek egymással. Szabó Jázmin a Jászberényi SE egyik legfiatalabb lány versenyzője ugyancsak iskoláját képviselte a diákolimpia döntőjében.

– Én az egyes korcsoportban versenyeztem és megnyertem a futamomat, igaz egy kicsit izgi volt a vége, mert majdnem megelőztek, de végül is én lettem az első – mesélte nagy örömmel Jázmin. A Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium tanulója nem bízott semmit a véletlenre a döntőben sem. Egyből az élre állt és meggyőző előnnyel ért a célba, megszerezve ezzel iskolája első aranyérmét korcsoportjában. A diákolimpiákon előírás, hogy minden résztvevő hokikorcsolyával léphet jégre. A JSE egyik kiváló versenyzője, Schönborn Melinda – aki szintén a Sportiskola színeiben lépett jégre – elmondta, hogy általában azoknál a versenytársaknál fordul elő bukás, akik évközben szinte mindig a short-track korcsolyával futnak, mert jelentős eltérés van a két korcsolya között, mindkettőnek más az íve, így főleg a súlypontra kell vigyázniuk. A rövidpályás diákolimpiát váltóversennyel színesítették, amit főleg az alsóbb tagozatos diákok fejlődése érdekében vezették be, ugyanis az akadályokat kerülgetve itt is azok érvényesültek, akik jól korcsolyáztak. A váltóversenyben hat iskola vetélkedett egymással, amiben igen remek versenyt vívtak a kicsik. A Lencse Lívia vezette Szent István Sport Általános Iskola diákjai nagyon jól rajtoltak és végig vezetve, ők nyerték az iskolák közötti váltóversenyt, megelőzve a Nagyboldogasszony Iskola csapatát.

Összességében a Szent István Sport Általános Iskola 8 arany, 3 ezüst és 1 bronzérmet szerzett. A Nagyboldogasszony Katolikus Iskola: 1-1 ezüst- és bronzérmet, míg a Gróf Apponyi Albert Általános Iskola: váltóban szerzett egy ezüstérmet.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?