Bercsényis birkózók a diákolimpián

A Bercsényi Miklós Általános Iskola grundbirkózó csapatai (I. korcsoport fiú és II. korcsoport lány) a békéscsabai országos elődöntőből jutottak be az országos döntőbe, amire február utolsó hétvégén került sor Pesterzsébeten az ESMTK csarnokában.

Szombaton az I. korcsoportos fiúk (2010-2011-esek) versenyeztek, és a csoportjukban legyőzték a szigetváriakat, valamint a házigazda ESMTK-t, míg a két miskolci csapattól kikaptak, így az ötödik helyért Püspökladánnyal mérkőztek, akit magabiztosan vertek 6:1-re.

Csapattagok: Simon Gergő, Csáki Noel, Homonnay Hunor, Kispál Domonkos, Boldizsár Csaba, Horti Bence, Cseh Dániel, Gergi-Bodor Barnabás, Székely Balázs. Testnevelő: Kiss Attila
Vasárnap került sor a II. korcsoportos lányok (2008-2009-esek) küzdelmeire. A bercsényisek a csoportban legyőzték Berettyóújfalut és Bakonycsernyét, míg a Hajdúböszörmény, és Szigetvár erősebbnek bizonyult, így szintén az ötödik helyért mérkőzhettek meg. Itt óriási csatában 4:3-ra verték a budapesti Kazinczy Iskola csapatát, így a kisfiúk után a nagylányok is az ötödik helyen végeztek az országos diákolimpián.

Külön ki kell emelni Busai Bori teljesítményét, aki szokásához híven minden ellenfelét tussal (vagy technikai tussal) verte, így az elmúlt három évben hozzávetőlegesen vívott 28 meccséből 26-ot megnyert tussal, egyszer pontozással győzött, míg egy veresége van szintén pontozással.

Csapattagok: Piroska Anett, Kovács Jázmin, Busai Bori, Potemkin Olívia, Homonnay Emese, Barna Eszter, Szvet Villő, Sas Lili, Oláh Boglárka, Kispál Dorottya. Testnevelő: Kiss Attila.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?