Tajtiéké a Korsós Kupa

Jászapáti egykori legendás testnevelő tanáráról, Korsós Miklósról ez évben is a nevével fémjelzett teremlabdarúgó-tornával emlékeztek meg. A Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium, Szakképző Iskola, Kollégium és a tanintézmény Diáksport Egyesület rendezésében zajló eseményen nyolc futballcsapat vetélkedett egymással.

A február 17-én rendezett emléktorna megnyitóján Farkas Sándorné és Rusvai Lászlóné emlékezett a középiskola egykori tanárára. A visszaemlékezők természetesen a Korsós tanár úr által vezetett kézilabda csapat tagjai voltak egykoron. A sporteseménynek ezúttal díszvendége is volt Tajti József személyében, aki az 1986-os VB-n Mezei György segítője volt, majd évekig az MLSZ-ben mint utánpótlásedző tevékenykedett.

Az ünnepélyes ceremónia után a futballisták vették birtokba a küzdőteret.

Az emléktornára benevezett nyolc együttes között ott volt – már második alkalommal – a Tajti Family is. Róluk tudni kell, hogy a csapat minden játékosának a neve Tajti vezetéknévvel kezdődik. Sőt ezúttal a szakvezetőjük – a fent említett – egykori MLSZ alkalmazott is a Tajti előnevet viseli.

Az emléktorna lebonyolítását természetesen ezúttal is a középiskola két testnevelő tanára, Veleczky János és Urbán Ferenc szervezte. Irányításukkal a két csoportmérkőzés után keresztjátékkal kerültek ki a nagy- és a kisdöntő résztvevői. A 3-4. helyért lejátszott mérkőzésen Főnix – Bad Bár Jászberény 3-0. A döntőt a Tajti Family nyerte az Eurotrans ellen, 1-1-es döntetlen után büntetőkkel, így 1. Tajti Family, 2. Eurontans, 3. Főnix, 4. Bad Bár Jászberény. A labdarúgó emléktorna legjobb kapusa: Tajti József (Tajti Family), a gólkirály pedig Banya Róbert lett, aki Haverok csapatában 14 gólt jegyzett.

A rendezők köszönik a támogatást Jászapáti Városi Önkormányzata és a Gróf Széchenyi Katolikus Középiskola Diáksport Egyesület mellett a többi támogatónak is.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?