Nagyot küzdöttünk Újpesten

Nem sikerült győznünk az UTE vendégeként, ám nem érhet bennünket kritika. Beleadtunk apait-anyait és komolyan megnehezítettük a hazaiak dolgát.

Matematikailag nem volt tétje a múlt szombati újpesti összecsapásnak, hiszen biztossá vált, hogy az alapszakasz végén a fővárosiak a negyedik, mi pedig az ötödik helyen zárunk. Ennek ellenére végig rendkívül motiváltak voltunk az UTE ellen, így csupán 8-6-ra vezettek ellenünk, és 9-8-ra is felzárkóztunk. Egyenlíteni azonban nem tudtunk, sőt 19-12-re is elhúztak tőlünk, nem tudtuk szorossá tenni az eredményt (25-13).

A második játszmát remekül kezdtük, hiszen pillanatok alatt 4-0-ra vezettünk. 11-11-nél utolért bennünket az UTE, sőt a házigazda meg is fordította az eredményt. Kúsztunk-másztunk minden egyes labdáért, így már 20-16-os vezetésnek is örülhettünk, innen pedig már nem engedtük ki a kezünkből a játszmát (18-25).

A harmadik játékrészben 4-4 után 12-9-re is vezettünk, ám gyorsan fordult a kocka, és 20-15-re ellépett tőlünk az UTE. Ezt a periódust 9-1-re megnyerték a hazaiak, és a játszmát is. (25-17).
A negyedik játszma első perceiben fej fej mellett haladtak a csapatok, ezután hullámvölgybe kerültünk. 9-6-ra még feljöttünk, riválisunk azonban magasabb sebességi fokozatra kapcsolt, így már 14-7-re elszakadt tőlünk. Ekkor sem adtunk fel és 19-19-re, majd 22-22-re egalizáltunk. A végjátékot azonban jobban bírta az Újpest, amely megérdemelten győzött, de nekünk sincs okunk szégyenkezni (22-25). UTE – Jászberény Volleyball Team 3:1 (13, -18, 17, 22).

Következő hazai mérkőzésünket március 10-én (vasárnap) 19 órától játsszuk a Magyar Kupa-győztes Fatum-Nyíregyháza ellen.

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?