Újra pályán a focisták

Megkezdődött a küzdelemsorozat a megyei labdarúgó-bajnokságban is, ahol a II. osztályban Jászapáti futballcsapata is érdekelt. Már két mérkőzésen vannak túl a focisták.

– Január második felében kezdtük meg a felkészülést a tavaszi idényre. Örömteli, hogy senki nem hagyta el a klubot, igaz, új játékos sem érkezett hozzánk, így ugyanazzal a kerettel vágunk neki a bajnokság második felének. Az őszi sérülésekből mindenki felépült, de sajnos helyettük a csapat egyik oszlopos tagja, Illés Levente kényszerül – úgy tűnik hosszabb – pihenőre. Egy teremfoci kupán bokasérülést szenvedett – mondta el Tajti József, a felnőtt futballcsapat edzője. Az alapozás után több felkészülési mérkőzést játszottak, majd február utolsó hétvégéjén meg is kezdődött számukra a pontvadászat.

Jászboldogházán vendégszerepeltek a tavaszi idény első játéknapján, ahol a vendéglátók szereztek vezetést, amit Menyhárt Dani kiegyenlített még az első félidőben. Sőt, Volyák Péter a 2. játékrész elején a vezetést is megszerezte. Ám fordult a kocka, először egyenlő lett az állás, majd később a győztes gólt is a boldogháziak rúgták, így 3-2-es győzelmükkel otthon tartották a három pontot. Március 3-án a tavalyi ezüstérmes Szászbereket fogadták. Tajti József elmondása szerint egy igazságos 0-0-s döntetlen született. Igaz ugyan, hogy az utolsó percekben ajtó-ablak nyitva állt a csatáruk előtt, de elpuskázta a kínálkozó lehetőséget, viszont kapusuk, Szabari László meg egy büntetőt hárított.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?