Tájékoztató a szelektív hulladékgyűjtésről

A Regio-Kom Térségi Hulladékszállítási Nonprofit Kft. 2019. április 01. napjától folytatja a háztól történő sárga és zöld zsákos szelektív hulladékgyűjtést, mely a lakosoknak ingyenes.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés időpontjáig:

Sárga zsákba helyezhető hulladékok: – műanyag, papír és fém csomagolási hulladékok
Műanyag üdítős, ásványvizes PET palackok, kiöblített háztartási flakonok (pl. samponos, habfürdős), háztartásban előforduló tiszta fóliák (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák), kimosott tejes-, joghurtos poharak.

Papír és italos kartondoboz, újságok, folyóiratok, füzetek, könyvek, hullámpapírok, csomagolópapírok, kartondobozok, kiöblített italos kartondobozok (tejes-, gyümölcsleves doboz)
Fém, különféle háztartási fémhulladékok (pl. evőeszközök) és fémdobozok (italos- és konzervdobozok). A műanyag- és fémhulladékoknál egyaránt fontos, hogy azok kibővítve, tisztán kerüljenek a gyűjtőzsákba.

„Tapossa Laposra!”
A műanyag flakonokat és papírdobozokat, de a soros dobozokat is lapítva kell a zsákba helyezni, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak el.

A sárga zsák mellé lapra hajtogatott, spárgával összekötözött kartoncsomag kihelyezhető. KÉRJÜK NE tegye zsíros, olajos, háztartási vegyi anyaggal szennyezett (nem kimosott) flakont, margarinos dobozt, élelmiszer maradványt tartalmazó műanyagot, hungarocellt, CD-lemezt, magnó és videokazettát, egyéb műanyagnak ítélt hulladékot (pl. nejlonharisnya), mert újrahasznosításuk jelenleg nem megoldott.

Tilos a zsákba kevert települési hulladékot rakni, mert nem kerül elszállításra! Zöld zsákba csak és kizárólag zöldhulladék kerüljön!

Ezek a fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom, konyhai hulladék kivétel ételmaradék). Szintén elszállításra kerül a zöld zsák mellé kihelyezett maximum 80 cm-re összevágott, madzaggal (nem dróttal!) kötegelt gally. Mérete nem haladhatja meg a teli zöld zsák méretét!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?