Adomány az ápolási osztálynak

A Fülöp család már több alkalommal segítette, támogatta a Szent Erzsébet Kórházat. Február 20-án délelőtt újabb adományt adtak át az Ápolási osztály részére az ott folyó munka segítésére, egy EKG berendezést.

Az adomány átadása alkalmával dr. Sinkó-Káli Róbert, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház főigazgatója üdvözölte a megjelenteket az intézmény titkárságán. Elöljáróban megemlítette, a Fülöp család több éve, szerényen a háttérben maradva segíti a város kórházát, és ennek eredményeként már több VIP szoba született az intézmény különböző osztályain.

A család, valamint a tulajdonukban álló Metálplaszt Kft. képviseletében és nevében Fülöp Béláné szólt a megjelentekhez. Elmondta, hogy mindannyiunk, és a város életében meghatározó szerepet tölt be a Szent Erzsébet Kórház.

Fontosnak tartják, hogy ne csak akkor jusson eszünkbe ez az intézmény, amikor betegek vagyunk, hanem amikor segíteni lehet. Az idősekről való gondoskodás felelősségének egyik formája lehet a kórház ápolási osztálya, ahol minden kolléga áldozatos, magas színvonalú munkát végez. Ehhez a tevékenységhez elengedhetetlennek tartják a szakmai végzettségen felül a jó szót, a türelmet, de legalább ennyire fontos a technikai háttér is. Éppen ezért egy EKG készülék adományozásával szerettek volna hozzájárulni ahhoz, hogy az ápolási osztály idős betegeinek nagyobb esélye legyen a gyors diagnózisra, és az azt követő felépülésre.

Az adományt Magyari Ildikó, az ápolási osztály vezetője vette át Fülöp Bélánétól. A berendezés átadását követően dr. Sinkó-Káli Róbert kijelentette: egy nagyon hasznos, napi használatban sok segítséget nyújtó eszközzel gazdagodtak, és növekedett a kórház ápolási részlegének ellátás színvonala.

Szabó Tamás polgármester a város nevében köszönte meg a felajánlást és beszédében kiemelte, hogy Fülöp Béla a Metálplaszt Kft. néhai megalapítója szakmáját magas színvonalon űzte, mellette a város, a közösség ügyeivel is foglalkozott elkötelezett társadalmi szerepvállalásként. Amit a helyi egészségügy érdekében végzett, ahhoz kellett egy azzal azonosuló, egyetértő családi környezet, a felesége, illetve a fiai, György és Tibor. A Fülöp családban nemcsak a cég üzleti dolgai öröklődtek át, de a nagylelkű adományozás hagyománya is. Ennek folytatását bizonyították ez alkalommal is.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?