Sakk minden szinten

Két hét különbséggel rendezték meg Szolnokon a sakkozók megyei diákolimpiai döntőit, előbb február 2-án az egyéni, majd 16-án a csapatversenyeket. Mindkét alkalommal sikeresen szerepeltek a Lehel Vezér Gimnázium diákjai, Muhari István tanítványai.

Egyéniben négyből négy továbbjutó lett a mérleg: a nem értékszámos indulók között Bíró Zsombor a III., Mozsár Balázs az V. korcsoport küzdelmeiben bizonyult a legjobbnak, míg az értékszámmal rendelkezők mezőnyében Lengyel Andrea az V., Bíró Gergely a IV. korcsoportban utasított minden vetélytársat maga mögé. Ezzel valamennyien bekerültek az április 5–7. között Miskolcon rendezendő országos diákolimpiai döntőbe.

A csapatok versengésében a középiskolás lányok között (V-VI. korcsoport) a Lengyel Andrea, Kovács Lilla, Olajos Ágnes, Baráth Boglárka négyes, a felsős fiúknál (III-IV. korcsoport, a képen balról jobbra) pedig a Baráth Kolos, Bíró Zsombor, Bíró Gergely és Jenei Tardos összeállítású csapat lett aranyérmes. A győztesek szintén kvalifikálták magukat az ország legjobbjainak megméretésére, melynek Szombathely lesz a házigazdája március 22-től 24-ig.

A megyei döntőkre való felkészüléshez a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Jászberényi Tankerületi Központja nyújtott támogatást. (Felvételünkön az LVG felsős fiúcsapata látható).
***

Három győzelemmel folytatta szereplését a Jászberényi Sakk Kör csapata a megyei bajnokságban. A Czeglédi László és Muhari István által vezetett, nagyrészt fiatalokból álló gárda Kunszentmártont 8-2-re, míg Karcagot és Abonyt egyaránt 7-3-ra győzte le, így a listavezető kisújszállásiak mögött tíz csapat közül továbbra is másodikak a tabellán. A sakk kör működéséhez Jászberény Város Önkormányzata biztosít támogatást. A csapat csütörtökönként 17-től 19 óráig tartja edzéseit az Ifjúsági Házban, melyre várnak minden sakkbarát fiatalt és időset egyaránt.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?