Futballtorna Farkas Ricsiért

A Jászberényi Futball Club Farkas Ricsike gyógyulásának elősegítésére február 24-én, vasárnap délután 15 csapat részvételével jótékonysági focitornát rendezett a Bercsényi úti játékcsarnokban.

Farkas Ricsike megsegítése ügyében a dr. Gottdiener Lajos vezette Jászberényi FC már korábban is jótékonykodott, de most új ötletük támadt. – Megbeszéltük a JFC elnökével, hogy rendezzünk egy teremfoci tornát, és a nevezési díjakat, valamint a kiállított mezeket árverésre bocsájtjuk, és így remélhetőleg komoly összeg gyűlhet össze. Nekem nagyon sok ismerősöm van labdarúgó körökben, mozgósítottam őket, a többiek pedig az egyéb szervezést vállalták – mondta a focitorna kezdetén Farkas János, a JFC csatára.

Úgy tűnik, hogy elhatározásuk és felhívásuk értő fülekre talált, így 15 együttest sikerült toborozniuk a focitornára. A csapatok játékosainak nem okozott gondot a nevezési díj befizetése, de még csak nem is a torna megnyerése volt a céljuk, hanem a jótékonykodás.

– A mi csapatunk „Haverok” néven nevezett és már ebből adódik, hogy mi elsősorban Ricsikén akarunk segíteni. Természetesen igyekszünk jól szerepelni, de ma délután elsődleges a segítség és másodlagos a foci – mondta Berkó László, a csapat játékosa. Volt olyan együttes is, amelyiknél a nevezési díjat is felülfizették a játékosok. Őket sem az elsőség érdekelte, hanem a beteg kisfiúnak nyújtott segítség vezérelte őket.

– Úgy éreztük, hogy mi még a nevezési díjon felül is tudunk a közösbe tenni. Mindannyian dolgozunk, és szerencsére van miből fedeznünk ezt a mai jótékonysági akciót – ezt pedig Nagy-Szűcs Csaba nyilatkozta az egyik szünetben.

A jótékonysági focitornán csoportokba sorolták a résztvevő együtteseket, és a körmérkőzések után az elsők kieséses rendszerben jutottak tovább egészen a döntőig. A jótékonysági teremfocitornát a jászberényi Bad Bár nyerte a Jászapáti illetőségű Eurotrans előtt. Az un. „gálameccset” a győztes csapat játszotta a JFC-vel és érdekes módon, ezt is a Bad Bár nyerte. Közben lehetett mezekre is licitálni, amelyek közül több már a torna közepén gazdára talált, a többi pedig a legvégén. Azóta érkezett még további felajánlás is, amelyekről a JFC Sportpálya utcai irodájában tudnak felvilágosítást adni. Mivel a beteg kisfiút nem hagyták magára szülei, a közvetlen rokonok jelentek meg a jótékonysági focitornán, és az ő segítségükkel juttatták el Farkas Jánosék a torna bevételét a családnak.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?