Egyetemi hírek

Több mint két hónap telt el az évből, de ez idő alatt is aktív egyetemi élet folyt az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusán. Ennek apropóján összegyűjtöttük az intézmény legfrissebb híreit, melyet az alábbi cikkünkben közlünk.

Január 23-án nyílt nappal indította az évet a jászberényi campus, melyen lehetősége volt a továbbtanulóknak feltérképezni az intézmény képzési kínálatát. A betekintés feltehetően segített a jelentkezés döntéshozatalában, melyet idén két nappal tovább, február 17. vasárnap éjfélig tehettek meg a diákok.

Az intézmény jeles ceremóniának tett eleget a február 9-én megrendezett Oklevélátadó Díszünnepélyén, melyen 53-an vehették át diplomájukat. Ebből 49-en tettek sikeres záróvizsgát közoktatási vezető és pedagógus-szakvizsga szakirányú továbbképzési szakon, és 4-en zárták tanulmányaikat szociális munka alapszakon.

Február 13-án korszerű elektronikai készülékekkel gazdagodott az intézmény a jászfényszarui Samsung Electronics Magyar Zrt. felajánlásnak köszönhetően. Az ez alkalomból megrendezett adományozási ünnepségen az intézmény képviseletében dr. Bujdosó Zoltán rektorhelyettes vehette át a négy darab 24”, egy darab 27” LED monitort és az egy darab 49”televíziót.

Előretekintve, szintén eseménydús időszak előtt áll az intézmény. Tavasszal, március 21-én pályázat keretében kerül sor a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Pedagógia Szakszolgálat Jászberényi Tagintézménye által megrendezett pedagógiai konferenciára. A „Bárkiből lehet áldozat, ha másnak látják” elnevezésű konferencia előadásai a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek helyzetére világítanak rá.

A pedagógusokon túl, bő egy hónap elteltével április 30-án a diákok is konferenciát tartanak, a már hagyományos Tudományos Diákköri Konferencia tavaszi fordulóján. Ugyan még addig bőven lesz esemény városunk tevékeny felsőoktatási intézményében, melyről lehetőség szerint beszámolunk olvasóinknak.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?